Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Kennismaken met Ido Hoogendoorn en "Kern"

publicatiedatum: di 3 maart 2020

Deze Utrechtse rapper staat op het punt om zijn eerste wapenfeit te delen met Woerden én de rest van de wereld. Kern wordt op 29 februari door de rapper gepresenteerd tijdens een release party in podium Bredius te Woerden. Een thuiswedstrijd, daar de rapper een groot deel van zijn jeugd heeft doorgebracht op die plek.

 

IDO
Ido Hoogendoorn, in de Domstad beter bekend als Ido, staat aan de wieg van een roemruchte carrière als uitvoerend artiest. Het is het eerste bereikte doel voor de 22-jarige rapper en producer, die in Rotterdam de opleiding muzikant/producer volgt en in Utrecht en omstreken al een lokale bekendheid is.

 

Kockengen

Opgroeiend als enige jongen met getinte huidskleur in het witte boerendorp Kockengen zocht hij als 14-jarige naar rolmodellen waarin hij zichzelf kon herkennen. Deze zoektocht ging uiteraard niet alleen maar over rozen. In zijn teksten gaat Ido op een kwetsbare en maatschappijkritische manier in op zijn kijk op de wereld, zijn gedachten en zijn pijnlijke ervaringen. Zelfreflectie speelt dan ook een belangrijke rol in het algehele proces. Het maken van muziek is hierbij een manier om zichzelf beter te leren kennen.

 

KERN

Op zijn debuut EP(die hij geheel zelf heeft geproduceerd) laat Ido een sound horen die naar eigen zeggen ''te weinig terugkomt in Nederland''. Verwacht overwegend duistere hiphop met veel geluidseffecten, vervormde beats en futuristische soundscapes. Hierbij haalt hij inspiratie uit het werk van bijvoorbeeld Kendrick Lamar die, net als 50 Cent, Eminem en Dr. Dre, als grote inspiratiebron dient.

 

Podium Bredius

Kern wordt op 29 februari door de rapper gepresenteerd tijdens een release party in podium Bredius te Woerden. Een zeer vertrouwde plek.

Op zondag 1 maart om 00:00 is de EP vervolgens te vinden op alle streamingsdiensten. Mis 'm niet!

 

~ Het nummer 'Ik Mis Je' geeft je een kijkje in Ido's beleveniswereld ~

 


Over House of Knowledge:

Stichting House of Knowledge wil, door middel van op maat gemaakte ontwikkelingstrajecten, uitzonderlijke talenten helpen zichzelf te professionaliseren en doen excelleren in hun vakgebied. Er wordt hiervoor uitsluitend gewerkt met mentoren die hun sporen ruimschoots hebben verdiend en experts/masters binnen hun discipline zijn.

 

Op die manier kunnen ze hun eigen ervaring, kennis en skills overdragen en als inspiratiebron dienen voor de talentvolle jongeren. Deze vruchtbare collab komt goed naar voren tijdens Know The Ledge, een evenement dat sinds 2018 elk jaar wordt georganiseerd in samenwerking met LantarenVenster en North Sea Round Town. Tijdens Know The Ledge worden acht zeer getalenteerde MCs en vocalisten geselecteerd om hun nummers ten gehore te brengen onder begeleiding van een live band. In het repetitieproces krijgen ze intensieve één-op-één begeleiding van de masters op het gebied van bijvoorbeeld podiumpresentatie, tekstbeleving en microfoontechniek.


De kern van de House of Knowledge wordt gevormd door Sam Uittenbogaart en Tasha Slagtand (Tasha’s World). Beiden hebben veel ervaring als uitvoerende artiesten en zetten zich al jaren actief in voor talentontwikkeling in Rotterdam.