Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Write Now! Schrijfwedstrijd voor jongeren.

publicatiedatum: ma 2 maart 2020

Dit jaar viert Write Now! haar twintigste verjaardag! Al twintig edities lang zoekt Write Now! jaarlijks naar nieuw Nederlandstalig talent tussen de 15-24 jaar en helpt hen bij de start bij de start van hun schrijfcarrière. Schrijfkriebels? Doe mee, Write Now! en stuur vóór 1 april je tekst in.

 

Plezier in taal

Plezier in taal is meer dan alleen leesplezier. Het spelen met taal en zelf schrijven geeft een extra dimensie aan plezier in taal. Voor jongeren is de jaarlijks terugkerende wedstrijd Write Now! een uitgelezen kans om creatief met taal bezig te zijn, in een vorm die ze zelf mogen kiezen. Proza, poëzie, toneelstuk, maar ook songteksten en rapteksten mogen ingestuurd worden.

 

INSCHRIJVEN

ben je 15 jaar of ouder, maar jonger dan 25 jaar? Doe dan mee aan Write Now!

De vorm van de inzending is vrij: verhaal, gedicht, column, toneeltekst, filmscenario, songtekst enz,.

Deelnemen aan Write Now! 2020 kan als:

– je niet jonger dan 15 en niet ouder dan 24 jaar bent op 31 maart 2020;
– je inzending in de Nederlandse taal is geschreven;
– je inzending maximaal 2.000 woorden, of maximaal 8 gedichten is;

Stuur je tekst vóór 1 april in. meer info

 


Voorronden

Alle inzendingen voor Write Now! worden verdeeld over regionale voorronden, die in april en mei in heel Nederland en Vlaanderen plaatsvinden. Iedere voorronde bestaat uit een schrijfworkshop, een programma met voordrachten en muziek, en natuurlijk de prijsuitreiking. Tijdens de voorronden maken de voorzitters van de Nederlandse en Vlaamse jury de derde- en tweedeprijswinnaar bekend en onthullen ze welke deelnemer zich als eersteprijswinnaar plaatst voor de finale.

 


Prijzen voorronden

Per voorronde zijn er drie prijzen te winnen: een eerste prijs van € 250,- aan boekenbonnen, een tweede prijs van € 125,- aan boekenbonnen en een derde prijs van € 75,- aan boekenbonnen. Deze prijzen worden uitgereikt tijdens de regionale voorronde.


Finale

Winnaars van de regionale voorronden gaan door naar de finale op 28 juni in Rotterdam. Daarnaast plaatsen vijf tweede- en/of derdeprijswinnaars zich met een wildcard voor de finale. Finalisten schrijven binnen drie weken een nieuwe tekst, ontmoeten elkaar tijdens het finaleweekend en volgen diverse masterclasses. Tijdens de finale worden de derde en tweede prijs uitgereikt en wordt bekendgemaakt wie de winnaar is van Write Now! 2020.


Prijzen finale

De hoofdprijs van Write Now! 2020 bestaat uit een MacBook, deelname aan de Lage Landen Schrijfweek van Stichting Beter Schrijven, een abonnement op poëzietijdschrift Awater, optredens bij Geen Daden Maar Woorden Festival en Tilt Festival en de publicatie van het winnende verhaal op Hebban. De tweedeprijswinnaar wint een iPad* en deelname aan de redactiedag van Tilt. De derdeprijswinnaar gaat naar huis met een boekenpakket* en een coachingsgesprek met redacteur Bertram Mourits.

Succes

Winnaars van Write Now! worden vaak opgemerkt door landelijke uitgeverijen. Zij debuteren bij landelijke uitgevers of hebben een contract bij een uitgever in de wacht gesleept. Bekende auteurs die hun carrière begonnen bij Write Now! zijn onder meer Lize Spit, Niña Weijers, Maartje Wortel, Jaap Robben, Marijn Sikken, Joost de Vries en Marjolijn van Heemstra.


Voor het onderwijs

Er zijn lesbrieven beschikbaar die gebruikt kunnen worden om in het onderwijs er samen mee aan de slag te gaan. Er is een lessugestie voor leerkrachten en een uitleg voor leerlingen.

Wat let je? Write Now!