Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Zeer dynamische dansvorm in Klooster

publicatiedatum: vr 28 februari 2020

De voorstelling Hitting True North van Kalpanarts is op donderdag 5 maart (20.15 uur) in Het Klooster. Vier dansers uit alle windstreken maken een innerlijke reis naar ieders ‘ware noorden’. Samen met de krachtige live-muziek van de beste altviolist van Nederland Oene van Geel en accordeonist Oleg Fateev zoeken ze hun eigen innerlijke kompas om gemakkelijker te switchen in veranderende situaties en culturen.

 

“Van Geels vioolspel is een fenomeen. (...) De violist staat boven zijn instrument en de daaraan klevende traditie. Elke subtiele inval wordt onmiddellijk in muziek vertaald. Los van ingesleten patronen improviseren, dat kunnen er maar heel weinig.” (Volkskrant)


Unieke danstaal
Kalpanarts is het enige dansgezelschap dat werk maakt vanuit de vele bronnen die de Indiase cultuur rijk is. Choreograaf en cultureel antropoloog Kalpana Raghuraman vormt Indiase, hedendaagse en urban dans samen tot een unieke danstaal. Complexe ritmes, voetenwerk, krachtige gezichtsexpressie en livemuziek vormen haar signatuur.


“Horizontale luchtsalto’s en andere urban moves gaan samen met sierlijk gedraaide polsen en roffelende voeten uit de Kathak en Bharatanatyam. Het resultaat is een dynamische dansvorm die theatrale zeggingskracht heeft en mooi is om naar te kijken.”(Trouw)