Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Van de Valk in Woerden; stap verder

publicatiedatum: zo 23 februari 2020

De gemeente Woerden laat weten dat de komst van een Van der Valk hotel bij de afrit langs de A12 weer een stap dichterbij is. De intentieverklaring voor de bouw van een hotel van 5 of 6 verdiepingen met 125 kamers, een restaurant, vergaderzalen, congresruimte, wellness en zwembad werd al in 2019 getekend, Als er geen bezwaren worden ingediend, kan in 2021 de bouw van start.

 

Sinds 2010 ligt er al een 'bestemming hotel' op de locatie bij de afrit van Woerden. Aanvankelijk had Best Western hier zijn zinnen op gezet. Maar al sinds 2015 is Van der Valk eigenaar van dit stuk grond.  (In nog zeven andere gemeenten gaat v.d. Valk in de toekomst hotels bouwen)

 

Wethouder De Weger "aanpassen is  nodig omdat het gehele complex groter wordt, niet omdat het gebied waar het hotel komt anders wordt gebruikt. Daardoor wordt op voorhand niet uitgegaan van inhoudelijke nieuwe bezwaren tegen de bouw."


Martin van der Valk. "Dat het hotel in Woerden ook een lokaal accent krijgt, is wel de verwachting. Wat het gaat worden, is nog niet bekend, dat laat ik aan mijn vrouw over.’’
 

Stadshotel van Rossum: "We zien het niet als concurrentie. Wij hebben een heel ander concept en we verwachten dat juist door een Van der Valk meer mensen naar Woerden zullen komen. Die zien we dan weer terug in ons restaurant."

 

Persbericht gemeente:

Hotel Van der Valk weer een stap dichterbij

 

De komst van een Van der Valk hotel bij de afrit langs de A12 is weer een stap dichterbij. Initiatiefnemer Van der Valk Hotel Woerden B.V. en Gemeente Woerden hebben op 20 februari een overeenkomst getekend waarin beide partijen aangeven akkoord te zijn met de uitgangspunten. Deze zullen nu worden uitgewerkt in een omgevingsvergunning. De verwachting is dat de bouw volgend jaar van start kan.

 

Van der Valk wil bij de afrit van de snelweg een hotel bouwen met 125 kamers, een restaurant, vergader- en congreszalen en wellness inclusief zwembad. De plannen passen niet helemaal binnen het bestemmingsplan ‘Hotel’, maar met een uitgebreide procedure omgevingsvergunning kan het hotel er alsnog komen. Als er geen bezwaren worden ingediend, kan de vergunning 26 weken na het indienen van de aanvraag worden verleend en kan in 2021 de bouw van start.

 

Foto: Alex de Kuijper. Van links naar rechts:
staand: Kim van der Valk, Michiel Karssen, zittend: Martin van der Valk, Tymon de Weger.

 

 

 

Martin van der Valk (directeur bij Van der Valk Hotels): “De Van der Valk exclusief groep is er klaar voor om in Woerden een prachtig luxe en duurzaam viersterrenhotel te gaan bouwen.”

 

Wethouder Tymon de Weger (ruimtelijke ontwikkeling): “Woerden ziet al geruime tijd uit naar de komst van dit hotel. Het vormt een welkome aanvulling op de bestaande hotels in onze stad, zeker ook op deze locatie. Goed nieuws dus dat de bouw nu daadwerkelijk in zicht komt.”