Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Heel Jong Woerden Bakt 2020 afgelast

publicatiedatum: vr 21 februari 2020

De interculturele bakwedstrijd Heel Jong Woerden Bakt editie 2020 wordt afgelast. Het is de organisatie niet gelukt voldoende deelnemers te krijgen. “En dat is natuurlijk onwijs jammer”, zegt Karin Peperkamp van Rotary Woerden Oude Rijn. “We hebben er alles aan gedaan om zoveel mogelijk deelnemers van verschillende nationaliteiten te werven.

 

Geworven is onder meer via de scholen, de media, buurtwerk, social media, posters en onze eigen website www.heeljongwoerdenbakt.nl, maar ook met behoorlijk intensieve persoonlijke benadering.

 

Als organisatoren, juryleden en sponsors hebben we met veel enthousiasme geprobeerd om de 2020-editie van de grond te krijgen. Toch zijn we er niet in geslaagd voldoende deelnemers te interesseren. Veel jongeren tussen de 12 en de 20 hebben het kennelijk (te) druk. Ze laten weten onvoldoende tijd te hebben.”

 

De organiserende Rotaryclub Woerden Oude Rijn kijkt tevreden terug op de editie van 2019, de eerste en helaas dus ook de laatste. Heel Jong Woerden Bakt was vorig jaar heel succesvol.

De deelnemers kregen mooie workshops, leerden veel en maakten in de finale prachtige taarten. “Misschien lag door het succes van vorig jaar de lat wel wat te hoog”, zegt Peperkamp.