Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

De 1e SLOWtriatlon in Harmelen

publicatiedatum: wo 26 februari 2020

SLOW triatlon is de gewone triatlon, maar dan ontspannen uitgevoerd, zodat elke sportieveling, jong en oud, mee kan doen. Een initiatief van Woerdenaar Fons van Rooij (63), een enthousiaste sporter die graag SLOW sport. Hij organiseert eerst een try-out (23 april) om te kijken of er genoeg belangstelling is. Zo ja, dan wil hij er een jaarlijks evenement van maken.

 

De zogeheten SLOWtriatlon is speciaal voor de mensen die een triatlon heel leuk vinden, maar het wel op hun eigen tempo willen doen.
Er kunnen 120 mensen meedoen aan de SLOWtriatlon.

Zestig aan de kwart triatlon (1 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen) en

zestig aan de een achtste triatlon (500 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen).

 

De eerste editie vindt plaats op donderdag 23 april 2020.

  • De inschrijving is onlangs geopend, 
  • De kosten zijn twintig euro per persoon.
  • Centraal punt is Recreatiecentrum H2O, hier wordt gestart, gezwommen, geĆ«indigd en tussendoor gerecreĆ«erd, met eigentijdse horecavoorzieningen.

INSCHRIJVEN en Meer info: klik hier.

 

Fons van Rooij

Hij zwemt (ook graag in open water), fietst (recent nog van Mexico naar Canada), wandelt dagelijks 5 tot 10 km, liefst met vrouw en hond, en traint geregeld in het zwembad met triatleten, maar voelt geen enkele aandrang om in hun tempo mee te gaan. Net als heel veel andere sportieve mensen uit zijn omgeving. Toch spreekt de combinatie van de drie sporten hem enorm aan en daaruit kwam de SLOW versie voort.