Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Gezocht; leden collectiegroep museum

publicatiedatum: vr 21 februari 2020

Houd je van oude spullen? Ben je nieuwsgierig? Heb je een passie voor kunst? En wil je bijdragen aan het beheer en behoud van het erfgoed van Woerden? Stagiaire Merel Meulepas gaat de komende maand een team samenstellen van vrijwilligers die aan de slag gaan met de collectie van het Sadsmuseum.

 

Merel zit in het laatste jaar van haar studie aan de Reinwardt Academie (erfgoed/ museum-studies) en coördineerd dit alles. Neem dan contact op met Merel voor meer informatie, stage@stadsmuseumwoerden.nl.

 

Waar gaat het om?

Merel: "We gaan wekelijks een dagdeel aan de slag met de objecten van het museum. Nummeren, registratie, alles wat ermee te maken heeft komt aan bod. Je werkt samen met anderen met dezelfde passie. En je doet heel belangrijk werk, want het museum kan niet zonder deze objecten." En natuurlijk kom je in direct contact met de collectie van het museum - je mag de objecten zelfs aanraken (met handschoentjes dan)...

Tijdens haar stage helpt Merel de nieuwe collectiegroep op weg, zodat die daarna zelfstandig verder kan werken. 

 

Nog meer vrijwilligers!

Behalve leden voor de collectiegroep (zie hierboven) zoeken ze bij het museum ook :

  • - een planner die helpt met de roosters
  • - hulp voor onderhoud van de fontein
  • - iemand die elke maand een financiële rapportage uit ons boekhoudsysteem kan halen.

 

Interesse? 

Neem contact op met onze vrijwilligerscoördinator Rowena Kemkes: r.kemkes@stadsmuseumwoerden.nl of 0348-481057 (maandag en donderdag).
In overleg bekijken we wat het beste past. Vaak is het mogelijk om eerst nader kennis te maken met de werkzaamheden voordat u een besluit neemt.