Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Wie is Modern Monk?

publicatiedatum: wo 12 februari 2020

Maak kennis met Ronald Aalten, beter bekend als, Woerdense, dichter onder het pseudoniem Modern Monk. De woordkunstenaar, geboren in 1990, werd, op jonge leeftijd, getroffen door een psychose. Hierdoor kwam hij terecht in een kliniek waar hij tijdens zijn verblijf daar is begonnen met schrijven om nooit meer te stoppen.

 

Ronald Aalten/Modern Monk.

Zonder na te denken en onophoudelijk vloeide de inkt, en vormde woorden op het papier. Het pseudoniem "Modern Monk" is ook in deze periode (2008) ontstaan  Het schrijven in de kliniek is voor hem, naar eigen zeggen, een redding gebleken. Ronald is niet meer gestopt met schrijven. Een aantal gedichten die in deze periode geschreven zijn, wil hij later dit jaar uitbrengen in een (tweede) bundel.
 

Bundel zonder titel

De eerste bundel, die hij, in eigen beheer, heeft uitgebracht, is een verzameling van 70 gedichten die geen overkoepelend thema hebben.

Deze bundel heeft daarom, net als de meeste gedichten in deze bundel, geen titel. Dit is deels een bewuste keuze omdat de titel dan soms de lading niet dekt.

Ronald wil de lezer niet sturen, maar de ruimte geven om een eigen mening te vormen over wat zij lezen. Er is één ding dat de gedichten in deze bundel wel gemeen hebben, en dat is dat Ronald ze uit eigen ervaring geschreven heeft.

 

ik kan in je ogen kijken en weg vliegen,
maar ik kies te blijven,
want ik durf niet weer mijzelf te verliezen,
ik wil dit keer beter voor jou kunnen kiezen,
er meer kunnen zijn,
in plaats van dat ik verdwijn in mijzelf,
ook al is dat fijn,
Groei en bloei ik voor jou?
of is het mijn eigen magie dat ik onder ogen moet komen?
Voel mij steeds minder bewogen,
terwijl ik wil dat je iets met mij doet,
mij ontworteld en beboet,
zoet als het kan zijn,
Doet liefde pijn.

 

Modern Monk/Ronald Aalten
 

 

Bundel kopen

De bundel van Modern Monk is momenteel te koop bij Galerie van Slagmaat, Roses & Teacups en natuurlijk bij Ronald zelf. 

Naast het uitbrengen van zijn eigen bundel, wil Ronald graag vaker optreden om zijn werk te kunnen delen. Binnen de gemeente Woerden is hier, naar zijn mening, helaas nog wat te weinig draagvlak voor poezië, terwijl er een aantal zeer goede dichters in Woerden wonen.

 

Modern Monk you tube

Je laten horen

 

Zijn ambitie is om hier, het liefst samen met andere Woerdenaren, ruimte en mogelijkheden voor te creëren. Mocht u nog vragen, opmerkingen, tips of (optreed)suggesties hebben  voor Ronald, mail ons en wij brengen u desgewenst in contact met de  MODERN MONK