Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Platen- en CD-beurs

publicatiedatum: ma 10 februari 2020

zondag 16 februari (van 11.00 tot 16.00 uur) organiseert Mind Music van 11.00 tot 16.00 uur weer een Platen- en CD-beurs in H2O, Harmelen. Met volgens de organisatie; genoeg te snuffelen tussen 50.000 vinylplaten, veel cd’s en andere geluidsdragers. Ook is er vanuit "Vinyl Voorgoed" met een expo over singles v.a. 1950. lees meer in het persbericht hieronder.

 

Op zondag 16 februari organiseert Mind Music  haar alweer de 12de Platen- en CD-beurs in Harmelen (tussen Utrecht en Woerden). Op deze beurs worden, over 85 meter verdeeld, 2de hands vinylplaten, cd's, mdvd's, cassettes en andere muziek gerelateerde items te koop aangeboden. De prijzen zijn vanaf € 0,50 tot duur (collectoritems). Rondom 200 bezoekers bezoeken deze beurs en proberen hun slag te slaan.

Er worden zo’n 50.000 vinylplaten te koop aangeboden, het merendeel pop, (hard)rock, soul, jazz maar ook Nederlandstalig. Daarnaast ook nog veel cd’s in alle genres te koop. Er valt genoeg te snuffelen voor fanatieke verzamelaar want ook enkele particulieren zijn aanwezig om te proberen zijn of haar platenverzameling van de hand te doen. Voor hen die het draaien van LP’s weer leuk vinden is het mogelijk om voor goedkope tot redelijke prijzen je platenverzameling aan te vullen.

 

Vinylplaten is weer helemaal terug!  Je kan het zien als een comeback. De huidige artiest of de band kan er niet om heen om nieuwe albums ook als vinylplaat uit te brengen.

85 meter aan muziekitems lijkt niet veel maar als je er eenmaal bent kan je zo uren in al de bakken zoeken naar die ene (bijzondere) item.

 

Op de 12de Platen- en CD Beurs is vertegenwoordigd Vinyl Voorgoed. *

Zij zullen een kleine tentoonstelling verzorgen getiteld: "Een geschiedenis van de single in Nederland" en zijn bereid een toelichting te geven.

 

De beurs wordt gehouden in Recreatiecentrum H2O (bij zwembad), De Uithof 1, 3481 WE Harmelen.
Entree € 2,00. Parkeren gratis.

 

*Vinyl Voorgoed

Dit is een stichting die zich bezighoudt met het in kaart brengen van vinyl- geluidsdragers, specifiek gemaakt in Nederland en bestemd voor de Nederlandse markt over de periode 1950 – 1990.

De leden van de stichting doen dit deels door het aanleggen van een verzameling van vinyl uit deze periode met aandacht voor uitgaven waar geen tot weinig interesse voor is binnen de verzamelwereld. Hiermee willen zij een stuk cultuurgoed bewaren. Alle denkbare categorieën hierbinnen zijn voor hen interessant.