Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Silent Movie Night

publicatiedatum: di 11 februari 2020

De “stille” film: THE SPANISH DANCER (1923) is een film die lange tijd verloren werd gewaand, maar 20 februari in het Rie weer te zien zal zijn tijdens het Filmcafé Woerden. Helemaal stil gaat het niet worden dankzij filmpianist Daan van den Hurk en Tijn van der Sanden. Dit duo speelt ook een belangrijke rol in de organisatie van het Nederlands Silent Film Festival, dat jaarlijks volle zalen trekt.

 

Filmcafé Woerden presenteert: Silent Movie Night met THE SPANISH DANCER

Wegens groot succes op herhaling: Silent Movie Night! Met een film die lange tijd grotendeels verloren werd gewaand, maar dankzij een restauratie door filminstituut EYE nu weer in volle glorie is te zien!

 


THE SPANISH DANCER is een prachtig historisch liefdesdrama met veel humor. Met in de hoofdrol één van de meest bijzondere actrices van de silent movie: Pola Negri.  In 1923 streden er twee films om de gunst van de bioscoopbezoeker: THE SPANISH DANCER en ROSITA. Beide films waren geïnspireerd op de opera Don César de Bazan uit 1872. THE SPANISH DANCER wordt unaniem beschouwd als de beste van de twee, niet in de laatste plaats door Pola Negri. Zij steelt de show als zangeres en toekomstvoorspelster, die de jaloerse Spaanse koning van haar lijf probeert te houden.


Ook in haar persoonlijke leven wond ze iedereen om haar vinger, inclusief de pers. Ze was naast actrice stijlicoon, leefde flamboyant en exorbitant, en kwam ze niet in haar witte Rolls-Royce (met witte fluwelen bekleding en ivoren deurklinken) aanrijden, dan liep ze wel met haar huisdier over Sunset Boulevard.

 

Het begrip ‘huisdier’ werd door Negri ruim opgevat, gezien ze nog wel eens met een tijger de deur uit wilde gaan.


De LIVE muzikale begeleiding van deze silent film wordt verzorgd door filmpianist Daan van den Hurk (piano) en Tijn van der Sanden (gitaar). Dit duo speelt ook een belangrijke rol in de organisatie van het Nederlands Silent Film Festival, dat jaarlijks volle zalen trekt.

  • Rie Theater, Franse Steeg 6 Woerden
  • 20 februari 2020
  • Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur
  • Toegang 5 euro
  • Reserveren via www.rietheater.nl

  •