Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Vergeten Zangeressen

publicatiedatum: za 8 februari 2020

Charlotte Welling duikt, op 18 februari in het RIE-theater, samen met trio Dobbs diep in het verleden en laat op eigen wijze een prachtig en soms confronterend tijdsbeeld van de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw zien en horen. Met werk van Anneke Grönloh, Mary Servaes, Willeke Alberti en 'Zwarte Riek'.

 

Charlotte Welling & Trio Dobbs presenteren: De Vergeten Zangeressen van het Vaderlandse Lied! Muziektheater over zangeressen uit de jaren '50, '60 en '70. Confronterend, nostalgisch en ontroerend.

 

Charlotte Welling duikt in het verleden en laat op haar eigen wijze een prachtig en soms ook confronterend tijdsbeeld van de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw zien. Het tijdperk van vele vergeten zangeressen. Waarom zijn ze vergeten? Wat is er met hen gebeurd? De liedjes van de vergeten zangeressen klinken soms truttig, de thema's lijken ouderwets, maar als je er nog eens goed over nadenkt, zijn we dan eigenlijk wel echt veranderd?

 

Charlotte probeert met haar veelzijdige stem zo dicht mogelijk bij de klankkleur en stijl van de oorspronkelijke zangeres te komen: de keurige stem van Anneke Grönloh, de snik van Mary Servaes, de olijke kinderstem van Willeke Alberti en het ontroerende geluid van 'Zwarte Riek'.

 

Aanvang 20.00 uur, kaarten € 15,-

meer info