Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Sleutelclub wordt Ambachtshuis

publicatiedatum: zo 9 februari 2020

Na een lange speurtocht heeft de Stichting Sleutelclub Kamerik een nieuw onderkomen gevonden aan de Nijverheidsweg in Kamerik. Deze nieuwe locatie zal een meer multifunctioneel karakter krijgen. Natuurlijk komen de sleutel- en knutselruimtes terug maar ook wil men andere initiatieven ruimte bieden.

 

Maarten Verkleij en Bob Stam begonnen bijna tien jaar geleden begonnen met twee tieners aan het restaureren van een oude Fiat, dit was eigenlijk het begin van de Sleutelclub Kamerik.

In het nieuwe pand moet dit initiatief van toen uitgroeien tot een multifunctioneel centrum met de naam “Ambachtshuis Kamerik” waar zijn creativiteit kwijt kan en er ruimte is voor andere, nieuwe activiteiten.

Van, bijvoorbeeld hobbyclubs, serviceclubs en maatschappelijke organisaties .

 

De Sleutelclub zal zelf ook een aantal nieuwe initiatieven opstarten die op termijn kunnen uitgroeien tot zelfstandige clubs. 

Maar het doel van Stichting Sleutelclub Kamerik blijft door sleutelen, knutselen, koken en prutsen met kinderen en jongeren een sociale context te bieden waarbinnen zij zich kunnen ontplooien. Zo brengen ze kinderen en jongeren in aanraking met techniek en met elkaar.

 

Door de ‘clubgedachte’ leren de kinderen en jongeren met elkaar te werken, bevorderen we deelname aan sociaal verkeer en vergroten we hun zelfstandigheid. Om de gelijkwaardigheid tot uitdrukking te brengen dragen we uniforme kleding zoals een clubshirt. Of nu we wel of geen fysiek en/of mentale beperking hebben, we respecteren en helpen elkaar en zijn gelijkwaardig voor elkaar. 

 

U vindt de Sleutelclub aan de Nijverheidsweg 8 in Kamerik

Meer INFO: website sleutelclub