Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Expo: Models incorporated

publicatiedatum: di 4 februari 2020

Zo heet de eerste solo-expositie van Astrid Custers bij Galerie Slagmaat. Wie met deze titel glitter en glamour verwacht komt bekocht uit. Al jaren is Astrid geïntrigeerd door de typische houdingen van modellen in reclamefolders of tijdschriften. Afgelopen maanden ging ze op zoek naar (haar) verhalen achter die modellen. Ze zijn aanwezig in haar werk, maar toch ook niet.

 

De expositie

Astrid begon de serie Models Incorporated met bijna levensgrote werken op karton, werkte met mixed media en acryl en eindigde met een reeks fragiele collages op papier.

Weg uit de mode context gaan de modellen een eigen leven leiden. Maar er zijn ook punten van herkenning: het typische catwalk loopje, de tengere gestaltes, handen in de zij. Astrid verandert de statische poses in nieuwe werelden vol beweging.
Wie kijkt naar de paringsdans van een birdman, de vrouw die op de vlucht is of de vreemdelingen die elkaar passeren, vergeet hun oorsprong.


In een tweede, meer grafische reeks, werd Astrid geïnspireerd door het ritme van het schrijven en de zoektocht naar het verhaal. Deze serie vloeit voort uit het project ‘Briefwisseling’ dat zij in september liet zien in het Woerdense Kunstpark. Brieven schrijven veranderde hier in beeldtaal.

 

Het merendeel van de expositie bestaat uit recent werk, maar er zijn ook een aantal mixed media werken uit eerdere jaren te zien.

 

 

Kijk je ogen uit tijdens de expositie

 

Models Incorporated

Te zien op op 6,7, 13 en 14 maart: Openingstijden: vr/za 10.00 – 17.00 uur.

expositieruimte van Galerie van Slagmaat te Woerden.


Biografie
Astrid Custers (1965) volgde een jaar avondstudie Grafische vormgeving aan de HKU. Dit bleek niet te combineren met een drukke baan. Maar het schilderen liet haar niet los. Daarna volgde zij met tussenpozen diverse schildercursussen. Astrid is groot fan van de lessen van Annemarie van Hoof bij Parkvilla in Alphen aan de Rijn. De laatste twee jaar vindt ze ook inspiratie in online cursussen en workshops. Astrid woont ruim 12 jaar in Woerden. Als kunst- en cultuurliefhebber maakt ze al weer vijf jaar onderdeel uit van de Kunstpark organisatie.