Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

3 Showkorpsen te gast bij Taptoe Vriendschap

publicatiedatum: za 1 februari 2020

Het is Harmonie De Vriendschap gelukt om een drietal gerenommeerde showkorpsen te contracteren voor de Taptoe op 5 juni a.s. plaatsheeft op het Kerkplein in Woerden. Het zijn de harmonie en showband OBK uit Rhenen, de Arnhem Band en Drumfanfare ESKA uit Bemmel.

 

Harmonie De Vriendschap zal met alle geledingen van de Harmonie optreden, inclusief de majorettes.

 

  • Drumfanfare ESKA uit Bemmel bestaat sinds 1958 en is een muziekvereniging voor jong en oud. ESKA neemt regelmatig deel aan optochten en showoptredens en organiseert tevens haar eigen taptoe: Aalbers-Taptoe Bemmel op het gazon voor Kasteel de Kinkelenburg. De Drumfanfare kent een zeer uiteenlopende bezetting, het instrumentarium is als volgt: snaredrum, bassdrum, percussie, cymbals, cornet, trompet, hoorn, euphonium, trombone, saxofoon, dwarsfluit en sousafoon.

 

  • De Arnhem Band is in 1946 opgericht tussen de puinhopen van het naoorlogse Arnhem. Destijds was het alleen mogelijk om lid te worden van de Arnhem Band als je ook actief was bij een van de andere scoutingsgroepen in Arnhem. In hun show vindt u de romantiek en de beleving terug van onze jaarlijkse gewoontes. Dit doet de Arnhem Band natuurlijk op een geheel eigen manier. Door creativiteit en enthousiasme zal deze show zich onderscheiden van andere shows. De Arnhem Band zal ervoor zorgen dat elke toeschouwer optimaal kan genieten.

 

  • Het harmonieorkest van OBK Rhenen bestaat uit zo'n 50 muzikanten die samen de liefde voor muziek delen. Het harmoniekarakter van het orkest zorgt voor warme klanken. Het feit dat ze straatoptredens combineren met het houtkarakter van een harmonieorkest maakt ze redelijk uniek in Nederland. Het repertoire bestaat uit marsmuziek afkomstig uit onder andere Nederland, Rusland, de Verenigde Staten, TsjechiĆ« en Groot BrittanniĆ«. Naast marsen speelt OBK ook verschillende karakterwerken uiteenlopend van alledaagse top 40 muziek tot popklassiekers.

 

Zoals gebruikelijk zal Harmonie De Vriendschap de Taptoe afsluiten met een show die speciaal, inclusief unieke choreografie, voor de Taptoe wordt geschreven.