Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Gemeentehuis genomineerd

publicatiedatum: za 25 januari 2020

Met het - gerenoveerde- nieuwe gemeentehuis heeft de gemeente Woerden zich als duurzame opdrachtgever onderscheiden en is daarom genomineerd voor de Circulaire Ring. Andere genomineerden zijn Coöperatie BSH 20 E U.A – CiWoCo Buiksloterham, een proeftuinwijk in Amsterdam en STIP Hilversum – Sterrenschool Hilversum.

 

De Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards worden op 6 februari uitgereikt. Naast de Circulaire Ring, worden ook de Gouden Kikker en de publieksprijs uitgereikt. 

 

Arthur Bolderdijk: ‘elke dag weer ben ik trots op dit gebouw. Het voldoet aan alle verwachtingen: als basis voor onze gemeenteraad, als werkplek voor het bestuur en ambtenaren en als locatie van waaruit we de dienstverlening aan onze inwoners optimaliseren. Het is een duurzaam en transparant gebouw waar ruimte voor ontmoeting centraal staat. Dat we nu genomineerd zijn, laat zien dat we in Woerden echt iets bijzonders hebben.‘

 

Duurzaam bouwen kan kostenneutraal
Door de renovatie steeg het energielabel van het gemeentehuis van G naar A+++. Deze sprong kon gemaakt worden door de toepassing van Warmte – koude Opslag, ledverlichting met sensoren en goed uitgedachte geveltechnologie.
Het gerenoveerde gebouw is kostenneutraal gerealiseerd. Ook dat is bijzonder. Door de invoering van flexibel werken is het nieuwe gemeentehuis een derde kleiner qua oppervlakte. Er is flink bespaard op de energielasten en strak gestuurd op de uitvoering van het plan.

 

Criteria
De jury heeft deze projecten uitgekozen omdat zij zich niet alleen onderscheiden met energiemaatregelen, maar ook aandacht hebben voor de milieu-impact van toegepaste bouwmaterialen en gezondheidsaspecten. Bovendien is de betrokkenheid van bewoners, gebruikers of anderen bij het project een belangrijk aandachtspunt bij deze awards.

 

Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards
De Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards zijn een initiatief van de Stichting Duurzaam Bouwen Awards, waarin abcnova, W/E adviseurs, FSC Nederland en Duurzaam Gebouwd hun krachten hebben gebundeld en heeft als doel verduurzaming van de gebouwde omgeving te stimuleren. Meer informatie is te vinden op www.duurzaambouwenawards.nl