Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Aftrap 650 jaar stadsrechten Woerden

publicatiedatum: wo 15 januari 2020

In 2022 viert Woerden 650 jaar stadsrechten. Samen maken we er een feestjaar van met activiteiten voor en door iedereen. Op maandagavond 20 januari presentatie plaats, voor inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties, van de voorbereidingen van 650 jaar stadsrechten door een groep enthousiaste Woerdenaren.

 
  • Aftrap 650 jaar stadsrechten Woerden
  • Maandag 20 januari 2020, 20.00 uur
  • Raadzaal gemeentehuis Woerden, Blekerijlaan 14


Programma aftrap
Tijdens de aftrap presenteren we het feestthema, de huisstijl en de opzet van het feestjaar. Ook zal het Comité van Aanbeveling zich voorstellen. Het comité bestaat uit Woerdenaren die de lijnen voor 2022 hebben uitgezet. Alle aanwezigen worden van harte uitgenodigd om mee te denken, mee te doen en mee te vieren.

 

Comité van Aanbeveling
Het Comité wil graag zowel bestaande als nieuwe evenementen onderdeel maken van het feestjaar. Samen met inwoners wordt onderzocht wat daarvoor nodig is. Het comité is op zoek naar Woerdenaren met een leuk idee of Woerdenaren die graag mee willen helpen aan een onvergetelijk feestjaar in 2022. Ideeën en hulp kunnen worden gemeld via info@woerden650.nl.

Op naar 2022
In juni 2013 richtten Woerdenaren Frits Bugter en Mark van Leeuwen de stichting Woerden 650 op. De stichting kreeg verder vorm onder leiding van burgemeester Victor Molkenboer en Will Stoof.
Als doel heeft de stichting het organiseren van 'Woerden 650 jaar Stad'. Daarbij heeft zij de volgende uitgangspunten:
• Een inclusief feestjaar, voor en door iedere inwoner van Woerden;
• Het vieren van de historie met een blijvende herinnering voor de toekomst;
• Verbinden van bestaande en nieuwe evenementen, organisaties, verenigingen etc.;
• De samenwerking met regionale feestvierders in 2022.

Vormgever gezocht.

Stichting Woerden 650 heeft voor dit jaar een thema uitgewerkt. Dit thema moet vertaald naar de identiteit ‘Woerden 650’. Hiervoor zoekt stichting Woerden 650 lokale, betrokken, professionele designers / bureaus die hun vertaling van het thema willen pitchen. De pitch zelf is onbezoldigd. 

 

(foto H Pieters)

Bron : Gemeente Woerden