Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Ontdek je talent in 2020!

publicatiedatum: wo 15 januari 2020

Alle leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs in de gemeente Woerden kunnen in 2020 weer meedoen aan tal van uitdagende, sportieve, creatieve en andere leuke activiteiten via verschillende projecten: ‘Sjors, ontdek je talent!’ voor basisschoolleerlingen en ‘Try Out’ voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs.

 

Leerlingen kunnen nog het hele schooljaar deelnemen aan de activiteiten, die vaak gratis of tegen een kleine vergoeding, worden aangeboden.

Beide projecten worden gefinancierd door de gemeente Woerden en uitgevoerd door Beweegteam Woerden in samenwerking met diverse partners zoals Buurtwerk, Kuvo, het Klooster en sportverenigingen.

(Mooi initiatief! Opvallend is wel dat de keuze bij het VO voor iets creatief of kunstzinnigs  erg beperkt is, veel keuzes tot, veel gratis, sport en slechts enkele, tegen vergoeding, -moderne-dans of hiphop activiteiten, oja én Yoga en schaken!, Krijgt de sportsector meer geld of is de kunstsector een beetje bang van pubers? Red CL)

 

Doel

Het doel van ‘Sjors, ontdek je talent!’ en ‘Try Out’ is om alle leerlingen uit Woerden, Kamerik, Zegveld en Harmelen de kans te geven op een laagdrempelige manier hun interesses en talenten te ontdekken. De sport- en cultuurdeelname kan nooit groot genoeg zijn!

 

Voldoende keus voor iedereen!

De projecten bieden sportieve, culturele, creatieve, technische én natuurlijke workshops waaraan leerlingen, vaak gratis of tegen een geringe eigen bijdrage, kunnen deelnemen gedurende het hele schooljaar. Een greep uit het diverse aanbod: 3D tekenen, biljarten, circusactiviteiten, fotografie, games programmeren, graffiti, schieten bij een schietvereniging, g-gymnastiek, honkbal, jiu-jitsu, kanoën, duiken, freerunnen en nog veel meer! Kortom: er is keus genoeg voor alle jeugd van jong tot oud!

 

Schrijf je in:      via www.inwoerden.nl

Het activiteitenaanbod is voor de basisschoolleerlingen opgenomen in een kleurrijk Sjors-boekje en in de Sjors-app. De Try Out-brochures zijn in het voortgezet onderwijs digitaal verspreid onder alle leerlingen en besproken in de mentorlessen. Ook is er voor deze doelgroep een filmpje gemaakt waarin het project verder wordt toegelicht (zie https://www.youtube.com/watch?v=mJDq-3WFNog) . Door de communicatie in het voortgezet onderwijs digitaal te laten verlopen, is een duurzame keuze gemaakt en zo wordt de hoeveelheid zwerfvuil in en rond de school beperkt.

 

Kijk voor het totale en actuele aanbod 

Sjors-aanbod op de website www.sjorsinwoerden.nl

Try Out op www.tryoutinwoerden.nl .

kom je er niet uit of heb je nog vragen? Neem dan contact op met het beweegteam.

 

Kinderen mogen zich nog het hele schooljaar inschrijven voor zoveel activiteiten als zij zelf willen.

Het inschrijven gebeurt via de genoemde websites en via de Sjors-app.