Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Tijdelijk Holocaustmonument

publicatiedatum: za 11 januari 2020

Kunstenaar Daan Roosegaarde heeft een monument gemaakt ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding van Auschwitz. Het kunstwerk ‘Levenslicht’, bestaat uit 104.000 lichtgevende stenen, herdenkt de evenzovele Joden, Sinti en Roma die in de Tweede Wereldoorlog zijn weggevoerd. v.a. 22 januari in Woerden te zien.

 

 

Op de Prins Bernhardlaan in Woerden verschijnt van 22 januari tot en met 2 februari bij het Joods Monument in het plantsoen van de Prins Bernhardlaan een deel van dit Holocaustmonument. Vijfhonderd steentjes, die onderdeel vormen van het Nationaal Monument, verhuizen  tijdelijk naar Woerden.

 

Na de opening van het monument op 16 januari in Rotterdam worden de stenen verspreid over de deelnemende gemeenten waarvan ook Woerden er een is.  

 

 

 

St 4 en 5 mei Woerden.

deze stichting nam ook het initiatief voor het tijdelijk monument hierboven en meld verder op haar site;

2020 is het jaar van 75 jaar bevrijding. De stichting 4 en 5 mei Woerden wil dit graag met veel festiviteiten in de stad vieren. We nodigen u graag uit hieraan uw bijdrage te leveren met muziek, toneel, voordrachten of andere feestelijke optredens. Laat ons via het contactformulier weten welke activiteit u graag zou willen uitvoeren, dan nemen wij contact met u op.