Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Ido Vunderink

Ido Vunderink in het Inloophuis

publicatiedatum: do 13 februari 2014

Beeldend kunstenaar Ido Vunderink is, woensdagmiddag 19 februari, te gast in Inloophuis ‘Leven met kanker’. Hij woont in De Meije Zegveld en heeft daar ook zijn atelier/Galerie waar hij werkt en exposeert. Kenmerkend voor Vunderink is zijn

 

Beeldend kunstenaar Ido Vunderink in het Inloophuis


Woensdagmiddag 19 februari is beeldend kunstenaar Ido Vunderink te gast in Inloophuis ‘Leven met kanker’. Ido is geboren op 9 mei 1935 in Amstelveen en groeide op in een kunstminnend gezin waar hij al op jonge leeftijd belangstelling bleek te hebben voor tekenen en schilderen. Vunderink heeft zijn opleiding gedaan aan de kunstnijverheidsschool in Amsterdam, de voorloper van de Rietveld-akademie. Hij woont in De Meije Zegveld en heeft daar ook zijn atelier/Galerie waar hij werkt en exposeert. Kenmerkend voor Vunderink is zijn wijze van schilderen: pasteus, met het paletmes.

Daarmee geeft hij ruimtelijk geordende, dynamisch opeengestapelde vormen weer, die toch een strak ritme vertonen. Hij heeft een geheel eigen, soms zinnelijk kleurenpalet en het licht in zijn schilderijen is helder vloeiend. De voorstellingen balanceren op de grens van figuratief en non-figuratief. Het uitgangspunt blijft echter altijd een herkenbaar motief: een landschap, stilleven of persoon.

 

In de eerste plaats is Vunderink schilder van het landschap maar schildert ook geraffineerde, evenwichtige bloemstilleven in heldere frisse kleuren en maakt portretten de ene keer in olieverf op linnen de andere keer in een vingertekening in acquarelverf. Veel van zijn werken zijn in het bezit van openbare en zakelijke instellingen in binnen en buitenland en bij particuliere verzamelaars.

 

 

 

Deze open middag begint om 14.00 uur en duurt tot ca. 16.30 uur.

Iedereen is welkom; toegang en consumpties zijn gratis.

Voor nieuwe bezoekers is er in de pauze een rondleiding met uitleg over wat het Inloophuis te bieden heeft. Kortom een unieke gelegenheid om kennis te maken met Inloophuis ‘Leven met kanker’ op Wilhelminaweg 12 in Woerden.

Inloophuis ‘Leven met kanker’
Inloophuis ‘Leven met kanker’ is in Woerden en omstreken dé ontmoetingsplaats voor mensen die leven met kanker en hun naasten. Gastvrouwen en gastheren zorgen voor een gezellig huis om gewoon even in-te-lopen! Mensen, die de diagnose kanker krijgen, gaan al snel een medische molen door, waarbij er niet werkelijk tot hen doordringt wat er allemaal gebeurt. Het Inloophuis biedt dan mogelijkheden voor ontspanning. Na de behandelperiode denkt de omgeving vaak: Het is voorbij, we gaan er weer tegen aan. Juist dan komt bij de patiënt binnen wat er allemaal is gebeurd en is er de behoefte aan mogelijkheden om het mentaal te verwerken. In ons huis heeft men aan een half woord genoeg om dit te begrijpen. Als gast van het Inloophuis bepaal je zelf wat je doet: meedoen aan een activiteit of alleen een kopje koffie drinken. Gasten zijn vrij in wat zij wel en niet aan verhalen met anderen willen delen. Wil een gast zijn of haar verhaal kwijt, dan is er altijd een luisterend oor. Alles mag, niets moet. Ook voor gezinsleden, vrienden en familie staat ons huis open.