Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

De Mantelmeeuw zoekt vrijwilligers

publicatiedatum: ma 16 december 2019

Wie graag iets waardevols wil doen voor mensen in de laatste fase van hun leven is welkom als vrijwilliger bij De Mantelmeeuw (hospice en terminale thuiszorg). De Mantelmeeuw heeft vrijwilligers die al héél lang aan De Mantelmeeuw verbonden zijn, maar nieuwe zorgvrijwilligers en kookvrijwilligers zijn en blijven hard nodig.

 

De organisatie van De Mantelmeeuw (zowel in de thuiszorg als in de zorg in het hospice) draait voor 98% op een aantal zeer gewaardeerde vrijwilligers. We werken met veel plezier samen met onze zorgvrijwilligers, kookvrijwilligers en overige vrijwilligers (denk aan tuinman, klussendienst, nieuwsbriefredactie, PR-werkgroep, collectanten, enz.).

 

De Mantelmeeuw zoekt ook vrijwilligers die – na een training – mensen die gaan sterven en hun familie op een goede manier kunnen ondersteunen. Dat kan bij mensen thuis, in verpleeghuizen of in het hospice aan de Meeuwenlaan. Vrijwilligers (m/v) hoeven geen speciale vooropleiding te hebben, maar moeten wel deelnemen aan een introductiecursus.

 

Vrijwilligers zijn voor ons het hart van de organisatie. Zij zetten zich met veel passie en liefde in voor de organisatie en zijn bepalend voor de sfeer en cultuur. Sommige vrijwilligers zijn al meer dan 12,5 jaar verbonden aan De Mantelmeeuw. Elke week opnieuw zetten zij zich in voor een goede zorgverlening.

Wie het fijn vindt om iets te doen voor mensen in de laatste fase van hun leven, is van harte welkom als vrijwilliger bij De Mantelmeeuw! Elk jaar kijken we of en hoeveel extra vrijwilligers er nodig zijn en op welke functies.

 

Kijk of er een vrijwilligersfunctie is die bij u past en wat het werk inhoudt.

Voor alle vrijwilligers geldt: u kunt zich per mail melden bij onze coördinatoren

 


Informatieavond Mantelmeeuw-vrijwilliger worden?

Maandag 13 januari 2020 is er een informatieavond. Aanmelden kan via de website van de Mantelmeeuw.