Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Opera Viva Festival 2020

publicatiedatum: zo 12 januari 2020

Uniek, professioneel, gevarieerd en gewaagd! Na het grote succes van het eerste Opera Viva Festival in 2019 wordt er hard gewerkt aan het tweede Festival. Van 28 t/m 31 maart 2020 vindt het Opera Viva Festival op verschillende locaties in Woerden plaats met een unieke opening op het water .Zie het programma hieronder.

 

Opening
Op zaterdagmiddag 28 maart vindt een unieke opening plaats. In de singel voor het Kasteel zingt dé Drijvende Diva. Drijvend in een enorme baljurk van paraplu’s zingt een sopraan beroemde aria’s van onder meer Mozart en Puccini. Gracieus voortbewogen door twee sierlijke waterlakeien betovert de diva het publiek met haar zuivere stem. Als de avond valt en het donker wordt, verschijnt de Diva in een verlicht kostuum. Als een dwaallicht zweeft ze over het water, wat een magisch effect geeft.


Gevarieerd programma
Op zaterdagavond 28 maart 2020 is in de ridderzaal van het Kasteel de komische opera 'La Serva Padrone' van Pergolesi. Een dag later, zondag 29 maart 2020 is in de middag én de avond in Het Klooster de amateurvoorstelling 'Woerden Zingt Opera'. Op maandagavond 30 maart is er een intermezzo bij Annex Cinema voorafgaand aan de live opera Don Pasquale en dinsdagmiddag 31 maart vinden in de kelders van het Kasteel speciale optredens plaats.

Ter afsluiting van het Festival is er 's avonds in het RIE Theater de bijzondere stand-up opera 'What the Glück'. Daarnaast zijn er op maandag en dinsdag tevens lunch- en theeconcerten in Woerden.


Informatie
Zet dit bijzondere Festival alvast in uw agenda. Kijk voor tijden en het uitgebreide programma op de site: www.operavivafestival.nl of op Facebook/operavivafestival voor meer informatie.