Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Dementievriendelijk: gratis workshops

publicatiedatum: za 30 november 2019

Stel u voor... een mevrouw snapt niet hoe de deur naar de koffie ochtend in het wijkcentrum open moet. Herkent u als inwoner of vrijwilliger signalen van dementie? Een op de 5 mensen krijgt dementie. We krijgen er dus allemaal mee te maken. Dat kan in de familie, bij vrienden maar ook op straat en op het werk.

 

Samen Dementievriendelijk: gratis workshops in Woerden rondom dementie
 Met een klein beetje moeite kun je veel betekenen voor mensen met dementie en mensen in hun omgeving. Omdat het zo fijn is om te weten wat je moet doen als een ander dat even niet meer weet.
Menen met dementie willen nog graag mee blijven doen in de samenleving, ook al is de diagnose gesteld. De meeste mensen met dementie wonen thuis en velen van hen gaan er graag op uit. Om iets te kopen of andere dingen te doen, Maar omdat dagelijkse handelingen steeds moeilijker worden, hebben zij hulp nodig om te blijven meedoen in de samenleving.

 

In de gratis training 'In het vrijwilligerswerk' leert u dementie herkennen en krijgt u handvatten hoe u goed kunt omgaan met iemand met dementie. De training heeft vier onderdelen: herkennen, geruststellen, oogcontact maken en even meedenken. Ook worden er verschillende praktijksituaties besproken. Zo leert u goed contact maken met mensen met dementie, zodat u nóg beter met hen om kunt gaan.

 

De workshop wordt gegeven op 3 data. U kiest de datum die u het beste past.

  • Dinsdagavond 10 december van 19.30-21.30 uur
  • Woensdagmorgen 11 december van 10-12 uur
  • Donderdagmiddag 12 December van 14 tot 16 uur

Locatie: De Plint, Jozef Israellaan 20a
Aanmelden via info@hartvoorwoerden.nl


Ellen Vossen
Coördinator Hart voor Woerden (Hét centrum voor vrijwillige inzet)