Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Meer sporen en renovatie station Woerden?

publicatiedatum: vr 22 november 2019

Spoorbeheerder ProRail wil het station van Woerden moderniseren, met name de achterzijde, aan van der Valk Boumanlaan, schiet tekort en moet meer faciliteiten krijgen zodat het een volwaardige toegang tot het station zal worden. Ook moeten treinen straks sneller (tot 200 km) en vaker rijden.

 

ProRail wil dat het Rijk miljoenen uittrekt voor een grondige opknapbeurt van het station in Woerden.

Er is nog geen concreet plan of een planning, zo schrijft het AD. De aanpak van diverse stations is opgenomen op de vertrouwelijke wensenlijst, waarover die krant beschikt.

Volgens de krant is wethouder Noorthoek toch al ‘meer dan tevreden’ dat het station Woerden op de wensenlijst van ProRail en NS staat.

“Het geeft aan dat ze potentie zien voor dit station. Het kan er wel eens toe leiden dat de zuidkant de voorzijde van het NS-station wordt”, aldus Noorthoek tegen het AD.

 

SNELLERE INTERCITY'S EN NIEUWE STATIONS

Ook zou gevraagd worden om een spoorverdubbeling tussen Woerden en Leiden en om maatregelen om de intercity;s van Utrecht naar Arnhem en naar Den Haag/Rotterdam sneller te laten rijden. Als ze 160 tot 200 kilometer per uur kunnen rijden, levert dat tot 10 minuten tijdwinst op.