Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Tweede Wereldoorlog in foto's

publicatiedatum: zo 24 november 2019

Heb jij op zolder, in een schoenendoos of vergeeld album nog foto's uit de Tweede Wereldoorlog? Een foto die een alledaags of juist bijzonder beeld geeft uit deze tijd? In heel Nederland is een zoektocht opgestart naar oorlogsfoto's. Want in Nederland is veel gefotografeerd tijdens de bezetting. Deze 'oorlogskiekjes' worden per provincie verzameld in het kader van het landelijke project Tweede Wereldoorlog in 100 foto's.

 

Utrecht in 50 foto's
Per provincie worden de foto's verzameld waaruit de 50 meest bijzondere worden geselecteerd die samen een goed beeld geven van de provincie tijdens de Tweede Wereldoorlog.

 

Op 15 januari 2020 kiest het publiek hieruit de 25 foto’s die worden ingediend voor het landelijke project. Uit de 325 foto’s die vanuit de provincies binnenkomen, wordt uiteindelijk de landelijke selectie van de 100 foto’s gemaakt.

Op 31 maart vindt een nationale manifestatie plaats en wordt de tentoonstelling met deze foto’s in het gebouw van de Tweede Kamer geopend. Van de 50 provinciale foto’s wordt voor elke provincie een pop-up tentoonstelling gemaakt die tijdens de Maand van de Vrijheid rond zal reizen.

 

n

Landschap Erfgoed Utrecht maakt deel uit van de provinciale werkgroep en verzamelt met hulp van twee stagiaires de foto’s uit Utrecht.