Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Fotografencafé met Koos Breukel

publicatiedatum: ma 18 november 2019

Maandag 2 december (20.00 uur in het Kasteel) is er weer, een (gratis) fotografencafé voor iedereen die interesse heeft voor, het maken van, foto's . Deze keer is de gastspreker Koos Breukel (portretfotograaf). Hij vertelt over het eigen indrukwekkende fotowerk en de door hem samengestelde expositie Aat Veldhoen - Levenskunst in museum Kranenburgh in Bergen.

 

Koos Breukel (1962)

Hij s een Nederlandse portretfotograaf. Hij werkt en woont in Amsterdam. In 1978, op zestienjarige leeftijd, kreeg Breukel zijn eerste fotocamera van zijn moeder. In het begin fotografeerde hij vooral landschappen. Van 1982 tot 1986 studeerde hij aan de School voor Fotografie en Fotonica in Den Haag. Breukel legt zijn onderwerp vaak vast tegen een donkere, effen achtergrond, met een eenvoudige belichting en veel aandacht voor het verhaal dat de huid en ogen van de geportretteerde vertellen. Zijn werk neigt daardoor naar de klassieke portretten van de schilderkunst. Het zijn foto’s met een ‘stofuitdrukking’. Portretten van vlees en bloed.

 

Aat Veldhoen
Koos gaat in zijn verhaal ook in op zijn band met de in 2018 overleden kunstenaar Aat Veldhoen. Aat Veldhoen (1934-2018) leefde voor- én omringd door zijn eigen kunst. Vanaf 1 december is een overzicht van zijn werk te zien in Museum Kranenburgh in samenwerking met de Dutch National Portrait Gallery en Venus Veldhoen (z.n dochter) die is samengesteld door Koos Breukel. Meer info:

 

Programma fotografencafé

Behalve de gast kunt u uw eigen foto's laten zien, advies vragen, s'middag (niet gratis, max 6 deelnemers) deelnemen aan een workshop van Barend Houtsmuller en vooraf aan het café desgewens ( € 20,-) deelnemen aan het "fotografendiner" zie volledig programma