Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Online leesclub - "Winterbloei" van Jan Wolkers

publicatiedatum: vr 8 november 2019

Rondom de Nederland Leest-campagne organiseren bibliotheken, samen met het lees- en discussieplatform Hebban, een online leesclub om Winterbloei van Jan Wolkers te bespreken. Met de bij de bibliotheken gratis af te halen (op = op!) verhalenbundel kan je je aansluiten bij de leesclub van Bibliotheek Het Groene Hart. en doe mee met de discussie!

 

Doe gratis mee aan de online leesclub

1 november 2019 t/m 30 november 2019 | Online


U hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek om het boekje af te halen en hier mee te doen!

 

Een Hebbanaccount aanmaken

Welkom op Hebban, als u nieuw bij ons bent. Om deel te nemen aan de Hebban Leesclub van uw bibliotheek voor Nederland Leest heeft u slechts een Hebbanprofiel nodig. Heeft u dat nog niet, dan kunt u er eentje aanmaken. Het is snel, makkelijk en uiteraard gratis.

Tip: Bij het aanmaken van een account krijgt u een paar startvragen over uw favoriete genres, boeken en auteurs. Die kunt u invullen of overslaan.

De Hebban Leesclub
Op Hebban organiseren we al jaren leesclubs waarbij de volledige discussie zich online afspeelt. Ditzelfde gaan we nu doen met de bibliotheken die zich aangemeld hebben voor de 'Nederland Leest op Hebban'-campagne. Elke bibliotheek krijgt zijn eigen online leesclub voor Winterbloei en kan hier de verhalenbundel bespreken.

 

Hoe werkt een leesclub?
De enige functionaliteit die u op Hebban hoeft te ontdekken om mee te kunnen doen aan de leesclubdiscussie is het plaatsen van een reactie. In de leesclub zelf is volledige begeleiding door een gastheer/-vrouw. Iedereen kan zo aanschuiven bij een leesclub van keuze.

De start
In de Hebban Leesclub starten we met een voorstelrondje, zodat de leesclubdeelnemers elkaar en hun gastheren/-vrouwen kunnen leren kennen. In deze fase kunnen de verwachtingen en eerste indrukken worden besproken.

De discussie
Na de eerste week van november wordt begonnen met de werkelijke discussie. Zo heeft iedereen ruim kans het boekje te bemachtigen en op tijd klaar te zitten om te gaan lezen. In drie delen lezen en bespreken we vervolgens samen het boek.

De afsluiting
Na afloop van de leesclub is er de gelegenheid een recensie te plaatsen van Winterbloei op de Hebban boekpagina. Smaakt deze leesclubervaring naar meer, dan vindt u hier de openstaande leesclubinschrijvingen.