Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Start nieuwe leesgroep ‘literatuur’

publicatiedatum: do 31 oktober 2019

Bibliotheek Het Groene Hart en Stichting Senia organiseren op donderdag 28 november 2019 om 10:15 uur een informatiebijeenkomst voor mensen die belangstelling hebben voor een leesgroep Nederlandse (en vertaalde) literatuur. De informatiebijeenkomst is in Bibliotheek Woerden en toegang is gratis en vrijblijvend.

 

Veel mensen die graag lezen hebben te weinig mogelijkheid om over de gelezen boeken te praten. Zij zouden graag deel uitmaken van een leesgroep. Maar in de praktijk blijkt het lastig om aan te sluiten bij bestaande groepen of om een eigen groep op te richten.

Stichting Senia richt in heel Nederland leesgroepen op. En biedt ondersteuning bij het opstarten middels de zogenoemde leeswijzers. Door mee te doen aan een leesgroep komen mensen vaker tot lezen en tot gesprekken met anderen over uiteenlopende thema’s.


Eigentijdse literatuur

Een Senia leesgroep bestaat uit zes tot acht personen. Elk jaar kunnen zij zeven titels kiezen uit een uitgebreide literatuurlijst. Daarin staan veel eigentijdse titels die goed toegankelijk zijn voor een breed publiek. De leesgroepen krijgen bij ieder gekozen boek informatie aangereikt over het boek en de auteur, met vragen en discussiepunten. Daardoor kunnen de leesgroepen na de oprichting op eigen kracht, zonder dat er een externe deskundige bij aanwezig is, tot zinvolle besprekingen komen. (Zie ook www.senia.nl)


Informatie

Belangstellenden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar klantenservice@bibliotheekhgh.nl, bij Stichting Senia via info@senia.nl of door te bellen met 0570-562656. Ook zonder aanmelding is iedereen van harte welkom!