Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

(Meer)" plukbakken" in centrum

publicatiedatum: zo 13 oktober 2019

Lex Albers van Duurzaam Woerden ondertekende vandaag in het bijzijn van wethouder Arthur Bolderdijk en Geral Overbeek een overeenkomst voor plukbakken in de binnenstad van Woerden. Met deze overeenkomst ondersteunt gemeente Woerden het initiatief van Duurzaam Woerden dat er meerdere plukbakken geplaatst mogen worden in de openbare ruimte.

 

Een plukbak is een houten bak van ongeveer 1 kubieke meter, gevuld met aarde met daarin eetbare groenten, kruiden en fruit. Deze bakken worden langs de openbare weg geplaatst, zodat iedereen vrij kan plukken voor eigen gebruik. In de bakken mag alleen eetbaar groen geplant worden, zoals bijvoorbeeld kruiden die gekweekt kunnen worden voor gebruik in eigen keuken.

 

De eerste bakken zijn afgelopen voorjaar in de Rijnstraat geplaatst en geadopteerd door de winkeliers in die straat. Mensen of bedrijven kunnen een plukbak afnemen van Duurzaam Woerden en ze in de openbare ruimte zetten.

 

De plukbak

Deze bakken zijn beplant met eetbare planten waarvan de bloemen, vruchten of het blad te gebruiken zijn.

  • Pluk s.v.p. met mate zodat er ook wat overblijft voor de volgende keer dat je komt plukken, voor de persoon die na je komt en natuurlijk ook voor de bijen en vlinders.
  • In de winter is het goed om zoveel mogelijk te laten staan, want als de oude bloemen zaad kunnen maken, komen er volgend seizoen nog meer planten bij.
  • De bakken zijn gemaakt van gebruikte houten bakken, dus duurzaam.

Ook een plukbak in je eigen straat?
Dat kan. Voor een eenmalige bijdrage van € 25 Duurzaam Woerden op afspraak een gevulde bak brengen. Spreek wel eerst met je omwonenden af waar jullie de bak willen plaatsen.

We vertrouwen erop dat de buurt de bak zelf onderhoudt.
Je kunt ons bereiken via e-mail: info@duurzaamwoerden.nl

 

Meer weten? Neem dan een kijkje op de website.