Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Nachtburgemeesterscongres 2019 ?

publicatiedatum: wo 2 oktober 2019

Hiernaast ziet u het "Woerdens Nachtcollege" tijdens een nachtburgemeesterscongres in Zwolle (2018). Hierna werd aangekondigd dat het NBC congres dit jaar (4 t/m 6 oktober 2019) in Woerden zou zijn. De plannen waren veelomvattend maar wij vermoeden dat het niet meer op deze datum (aanstaande vrijdag) zal gaan lukken. Wij konden nergens vinden dat het congres uit- of afgesteld is

 

Het staat (nog)in (bijna) alle agenda's aangekondigd.

Misschien zochten we niet goed genoeg, bovendien kunnen wij ons voorstellen dat een zo omvangrijk plan (zie onder) wat meer voorbereidingstijd nodig heeft.

Mocht het toch verplaatst zijn en er een nieuwe datum bekend worden laten wij het u z.s.m. weten, vooralsnog hebben wij het congres van 4 t/m 6 okt van onze agenda gevoerd.

Redactie CultuurLokaal.

 

PLANNEN NBC 2019
Thema  ‘De Waarde van de Nacht’. 

Het Nachtburgemeesterscongres zal informatief en actief zijn. Met het congres beogen we een blauwdruk van de waarde van de nacht te maken voor nacht- en dagbestuurders. Deze blauwdruk kan meegenomen worden naar de eigen stad om het nachtelijk en cultuur beleid verder vorm te geven en te implementeren, passend bij de eigen identiteit van de stad. Daarnaast zal de blauwdruk een voorzet zijn voor de verdergaande samenwerking tussen de steden en hun nacht- en dagbestuur.
Nachtburgemeesters uit het gehele land spreken zullen spreken over de waarde van de nacht voor hun steden en op welke wijze de dag verreikt wordt of kan worden door de nacht. Gastsprekers zullen elk vanuit hun discipline de waarde nader toelichten.
Tijdens het congres maken de Nachtburgemeesters ook kennis met Woerden. We laten zien wat Woerden bezoekers te bieden heeft: Nederland in het klein, alles is te vinden in Woerden.
’s Avonds organiseren we voor alle Woerdenaren en voor onze bezoekers een heus festival. Op verschillende locaties in de stad zal Woerden bruisen. Ook dit nemen de Nachtburgemeesters mee terug naar hun eigen stad.

Nachtburgemeester Woerden

Dit is Marcel Fokker. Op 28 mei 2011 werd hij door Burgemeester Schmidt geïnstalleerd als Nachtburgemeester van Woerden.

De Nachtburgemeester en het N8College (Wil Stoof, Bas Karsemeijer, en Mirte Damen), .vervullen een unieke rol.

 

Door haar onpartijdige functie zonder directe belangen is zij als geen ander in staat te laveren tussen diverse netwerken om zo niet-alledaagse ontmoetingen en verbindingen te bewerkstelligen. Het N8College ziet en hoort wat er gebeurt als de nacht valt, als de ideeën even rijkelijk vloeien als het bier en de wijn en we vrijuit mogen dromen.

 

Bron en foto's site N8College Woerden.nl

 

Citaat premier Rutte (2013)
Nachtburgemeester is ooit begonnen als een gebbetje, maar het is inmiddels vrij serieus. Steden zijn opnieuw een soort van broeinesten/kraamkamers van creativiteit en vernieuwing aan het worden. En daar past de nachtburgemeester fantastisch in.
Het zorgt ervoor dat in die steden ’s nachts een bijzondere sfeer heerst.
Minister-president Mark Rutte