Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Groot Mannenkoor- nieuw project

publicatiedatum: do 5 september 2019

Met veel plezier start het Groot Mannenkoor Midden-Nederland op zaterdag 28 september 2019 een nieuw project. Hierin zijn drie repetities begrepen in de PKN Gereformeerde Kerk in Waarder en vier concerten waarvan de eerste op een wel zeer ludieke locatie plaatsvindt namelijk in het Dolfinarium in Harderwijk.

 

GROOT MANNENKOOR MIDDEN-NEDERLAND START WINTERPROJECT IN WAARDER
Het nieuwe repertoire bestaat voor een groot gedeelte uit kerstliederen aangezien drie concerten in de decembermaand gepland staan.

Daarnaast staan Nederlands en Engelstalige geestelijke liederen en klassieke werken op het programma. Martin Mans is de drijvende kracht achter dit koor en de begeleiding is in handen van Mark Brandwijk en Hendrik van Veen. Zangers met en zonder zangervaring uit de hele regio zijn meer dan welkom! Het is mogelijk om de eerste repetitie vrijblijvend mee te doen. Het is ook mogelijk om tijdens de tweede repetitie op zaterdag 2 november in te stromen en alsnog in te schrijven. Inschrijven voor het projectkoor kan via www.martinmans.nl, per e-mail naar secretariaat@martinmans.nl of op de repetitie van 28 september aanstaande. Kosten per project: € 60,= waarin deelname aan drie repetities en vier concerten is inbegrepen. De bladmuziek is gratis.

 

Bijzonderheden:
Repetitiedata: zaterdag 28 september, zaterdag 2 november en zaterdag 7 december 2019.
Aanvang 10.00 uur. Einde 13.00 uur. Inloop vanaf 09.30 uur.
Repetitielocatie: PKN Gereformeerde Kerk, Dorp 24, Waarder.
Er is voldoende parkeergelegenheid.


Concertdata:
- Zaterdag 9 november Dolfinarium Harderwijk, 20.00 uur
- Zaterdag 7 december PKN Gereformeerde Kerk Waarder (12.30 uur)
- Woensdag 11 december Hervormde Kerk, Oud-Beijerland, 20.00 uur
- Donderdag 19 december Bonaventurakerk Woerden, 20.00 uur.


Martin Mans

boogt op een jarenlange ervaring met het dirigeren van mannenkoren. Van enkele van zijn reguliere koren is hij meer dan 25 jaar dirigent. Hij heeft zich gespecialiseerd in het kleuren van de diverse klanken die bij een mannenkoor voorkomen en daarop stemt hij zijn arrangementen af. Hij is een gedreven persoonlijkheid die met hard werken in een aangename sfeer het beste resultaat behaalt. Het studietempo ligt hoog. Het is daarnaast van belang dat men thuis verder studeert om op de repetities aan de verfijning en afwerking te kunnen werken.