Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Zij & Hij op de boerderij

publicatiedatum: zo 11 augustus 2019

In het kader van de Maand van de Geschiedenis organiseert het museum, op dinsdag 8 oktober, een gevarieerde avond over de taakverdeling op de boerderij tussen boerin en boer, aansluitend op de tentoonstelling 'Boeren van Toen': wat deed zij, wat deed hij? In de sfeervolle Vroedschapszaal starten we met een inleiding door Arien Heering,

 

Arien Heering
Hij is specialist agrarisch erfgoed, over de taakverdeling tussen zij/hij op de boerderij. Dit wordt afgewisseld met sprekende passages over dit thema uit het boek Het wassende water uit 1925, van de in Woerden geboren schrijver Herman de Man. Uiteraard is er ruimte voor vragen.

 

Rondleiding
Na de inleiding volgt een rondleiding over de tentoonstelling, met speciale aandacht voor hij/zij op de boerderij. Van aardappel schillende en wassende boerinnen tot boeren die met hooi en koeien bezig zijn. De expositie toont bezoekers een idyllisch maar ook bikkelhard verleden waarin mensen veel dichter bij de natuur stonden. Het lijkt romantisch: een ongecompliceerd boerenbestaan zonder de moderne ongemakken. Maar men leert snel dat dat maar schijn is. Het boerenleven was fysiek zwaar, de dagen waren lang en men was overgeleverd aan de grillen van de natuur.

 

We sluiten de avond af met een drankje.


Dinsdag 8 oktober 19.30-21.00 uur
Kosten: € 6,00
De deur gaat open om 19.15 uur
Reserveren via: contact@stadsmuseumwoerden.nl