Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Onverwachte bewoners oude Minkema

publicatiedatum: vr 26 juli 2019

Wist u dat het oudste deel van het Minkemagebouw, aan de van de Valk Bouwmanlaan, niet alleen gebruikt wordt door ateliers en bedrijfjes maar dar er al jaren ook studenten wonen in de oude openbare HBS. Studenten afkomstig van de reformatorische studentenvereniging Depositum Custodi = Latijn voor 'Bewaar het Pand' (wel toepasselijk)

 

Uit Artikel Ref, Dagblad

 

Een monumentaal pareltje. Zo noemt Stichting Stadsherstel Woerden de oude Minkemaschool. Van buiten ziet het pand er wat vervallen uit, erkent bewoonster Marieke Quaak. „Maar de granieten vloeren binnen zijn zo mooi.”

Het gebouw met hoge ramen staat wat verstopt achter hoge begroeiing. Wie het terrein oploopt, ziet niet meteen dat het bewoond is. Het onkruid rond de school is hier en daar een meter hoog. Een klein hoekje ziet er wel netjes uit. Quaak (22): „Dat is onze groentetuin. De ui en de pompoen doen het goed.”

Quaak, student notarieel recht aan de Universiteit Utrecht, woont bijna vier jaar in het oude schoolgebouw, op een steenworp afstand van het station van Woerden.

 

Lees het hele artikel in de RD