Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Ontdek de natuur in Woerden

publicatiedatum: zo 28 juli 2019

Leer over de natuur bij Landgoed Bredius in de tuin, dierenweide of tijdens leuke activiteiten! Bij Landgoed Bredius kunnen u en de kinderen spelenderwijs kennis maken met de natuur in bijvoorbeeld de Educatieve tuin of de Dierenweide Kukele-boe. Ook zijn er regelmatig leuke activiteiten zoals een vogelhuisje bouwen of uilenballen uitpluizen!

 

Het landgoed is ook heel geschikt voor een mooie wandeling of fietstocht, een (natuur) expo bezoeken, picknicken en spelen en ravotten.

 

Kukeleboe

In de dierenweide vind je geitjes om te aaien, konijnen, schapen en een lekker knorrend varken, maar ook veel verschillende vogels, van wie de kippen, de duiven, de eenden en de pauwen vrij rondlopen. Dierenweide Kukele-boe is dagelijks open van 10 -16 uur.

 

Educatieve tuin

In deze tuin kun van alles te weten komen over het landschap, bloemen en planten. Je vindt er een stukje oeverwal, zoals dat oorspronkelijk bij de Oude Rijn te vinden was, een hooilandje, een kruidentuin en gewassen van vroeger. Snuffel in het leuke-namen-hoekje, bekijk het insectenhotel, of neem een kijkje bij de bijenkasten. De Educatieve tuin is de hele dag geopend en vrij toegankelijk.

 

NME-Centrum InBredius

Hier zijn wisselende exposities te zien over natuur en landschap, bijvoorbeeld met foto’s van natuur van het landgoed en de omgeving. Tijdens deze tentoonstellingen  kunnen kinderen aan de slag met ‘natuurkwartiertjes’, waarmee ze een proefje of spelletje kunnen doen en tegelijk leren over de natuur. Tijdens het eerste kwartaal kunnen er geen natuurkwartiertjes gedaan worden, maar staat er een grote tentoonstelling die een belevenis op zich is. Ook kun je een kopje koffie of thee drinken, of een lekker glaasje sap. Je kunt een fles van het heerlijke Brediussap of een potje Brediushoning (beperkt leverbaar) meenemen voor thuis!

NME-Centrum InBredius is elke woensdag- en zondagmiddag van 13 tot 16 uur geopend en voor iedereen gratis toegankelijk.

 

Smulwand

Achter InBredius is een smulwand met frambozen, bessen en andere lekkernijen. Aan de voorkant, bij de oude fruitschuur is een kruidenpluktuin, waaruit voor eigen gebruik geplukt mag worden.

 

Moes- en pluktuin

Aan de zuidkant van het landgoed, naast het Rijnoordpad, ligt de historische moes- en pluktuin. De tuin is aangelegd in het voorjaar van 2015. Bezoekers kunnen hier tegen een kleine vergoeding hun eigen bosje bloemen, of bakje met bessen komen plukken of wat van de verse groenten meenemen. Tegoedkaarten à € 5 zijn te koop op de tuin.

De moes- en pluktuin is van begin april tot half oktober geopend als er vrijwilligers aan het werk zijn. Dit is op dinsdag, woensdag-, donderdag- en zaterdagmorgen van 09.30 uur tot 12.00 uur. Bezoekers zijn welkom!

 

  • Op de speelweide kun je spelen op één van de speeltoestellen of een balletje trappen.
  • In de kleine boomgaard, in de buurt van NME-Centrum InBredius, kun je picknicken.
  • Landgoed Bredius heeft ook een arboretum, oftewel een bomentuin. Hier vind je dertig bomensoorten die in Nederland voorkomen.
  • Honden mogen los op de uitrenplek.