Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

"Srebrenica – door de ogen van een commando"

publicatiedatum: wo 29 mei 2019

Op woensdag 5 juni a.s. organiseert de Stichting Veteranen Lopikerwaard (Montfoort) een lezing over Srebrenica. De lezing wordt gegeven door majoor Frans Erkelens, Srebrenica-veteraan en gaat over zijn persoonlijke ervaringen in de dramatisch ten val gekomen enclave. De lezing vindt plaats in het gemeen­tehuis van Montfoort en begint om 20.00 uur.

 

Lezing door veteraan

De spreker die avond is Srebrenica veteraan Majoor Frans Erkelens

Hij is voorzitter van de vereniging van dragers van het dapperheidsonderscheidingen. Erkelens maakte als commando deel uit van het Verenigde Naties bataljon Dutchbat III en is nog actief dienend. Zo is hij onlangs nog voor 4 maanden naar Afghanistan geweest als deputy commander van een Duits-Nederlandse SOF (Special Operations Forces) eenheid.

 

Foto Erkelens: bron Ministerie van Defensie

 

Met enige regelmaat horen we of lezen we in het nieuws over de val van Srebrenica. Maar wat je in de krant leest, doet dat recht aan wat de militairen daar ter plaatse hebben ervaren? In zijn lezing vertelt Frans Erkelens zijn toehoorders over zijn eigen ervaringen tijdens het drama van Srebrenica. Duidelijk is zijn visie hoe het anders had kunnen lopen en hoe wellicht slachtoffers hadden kunnen worden voorkomen.

 

Aanmelden
De Stichting Veteranen Lopikerwaard hoopt u op 5 juni te mogen verwelkomen in het Huis van Montfoort. De lezing begint om 20.00 en duurt tot ongeveer 21.30. Vanaf 19.30 bent u welkom.

In verband met de beschikbare plaatsen wordt belangstellenden gevraagd zich vooraf aan te melden. Veteranen uit de regio die slecht ter been zijn en de lezing toch graag bij willen wonen kunnen zich opgeven voor gratis vervoer.

Ook geïnteresseerde niet-veteranen dienen zich voor de lezing op te geven.

 

Wilt u deze bijzondere lezing bijwonen geef u dan op via info@veteranen-lopikerwaard.nl. U kunt zich als veteraan daar ook aanmelden voor gratis vervoer. Als u niet over e-mail beschikt kunt u zich ook telefonisch (06-11834054) aanmelden.

Bekijk de website van de Stichting Veteranen Lopikerwaard voor meer informatie.