Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Too Good To Go in Woerden

publicatiedatum: zo 19 mei 2019

Red lekker eten en laat goed eten niet verspillen! Download en Gebruik de APP en zo kan je voor een zacht prijsje prima en lekkere etenswaren kopen die anders weggegooid zouden worden. In Woerden doen o.a mee; Bakker van Maanen en Bakkerij Brokking, (Rijnstraat) en ook bij Jumbo Nap in Polanen. kun je voor €5,- een magic box met eten ophalen.

 

Ook Boerderij de Boerinn kun je overschotten/niet verkocht van de lunch en/of het diner afhalen en dat kan ook bij Griffioen Brood en Banket in Harmelen en Deli2Go Hellevliet (langs de A12).

Via de app kan je voor € 5,- een bon kopen die je bij de deelnemende winkels of het horecabedrijven kunt inwisselen voor een zogenaamde "magic box" je weet tevoren niet helemaal zeker WAT er in zit maar het is in elk geval "gered"voedsel waar je anders een veelvoud voor had moeten betalen .

Probeer het een keer en de kans dat je dan het vaker doet is volgens "gebruikers" héél groot.

 

1/3 van ons voedsel gaat "bij de vuilnis"

 

Toelichting VAN DE SITE

In de hele keten, van de akker tot aan de tafel, wordt voedsel verspild. En daarmee wordt niet alleen het eten zelf verspild, maar ook de gebruikte grondstoffen die nodig waren om dat eten te produceren: water, landbouwgrond, arbeid en vervoer. Voedselverspilling heeft veel schadelijke gevolgen voor het milieu - het zorgt namelijk voor 8% van de wereldwijde CO2-uitstoot. En dat is slecht nieuws voor onze aarde.

 

Wat is een Magic Box?

Too Good To Go biedt een "Magic Box" aan. Wat is er nou zo magisch aan die boxen? Overtollig eten is lekker, nog prima eetbaar eten dat door winkels en restaurants aan het einde van de dag weg zou moeten worden gegooid. Denk bijvoorbeeld aan bakkerijen die elke dag vers brood bakken, of restaurants die meer drukte hadden verwacht en daardoor maaltijden overhouden. Je zal nooit precies weten wat je in je Magic Box krijgt totdat je het ophaalt. Wat je wel zeker weet, is dat het een goede deal is en dat je lekker eten krijgt! Spannend he...

Ogenschijnlijk kleine acties kunnen grote impact hebben.

 

Download de app HIER

Red lekker eten. Eet voor een klein prijsje en heb een grote impact op het milieu.

Maak het verschil!

 

Too Good To Go: RUIM één jaar actief in Nederland en nu al meer dan 200.000 maaltijden gered.