Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Korenfestival druk bezocht

publicatiedatum: wo 17 april 2019

Zeven zangkoren uit het Groene Hart zongen zaterdag 13 april op het Woerdense Kerkplein de sterren van de hemel. In een winters aandoend zonnetje genoten honderden bezoekers uit Woerden en wijde omgeving zichtbaar van de muzikale variatie tijdens dit (vijfde) Mantelmeeuw-Korenfestival.

 

De spits werd afgebeten door het koor Rhythm & Friends, verrassend ondersteund door beiaardier Mathieu Polak op het carillon van de Petruskerk. 

 

De zeven koren brachten gedurende de dag een heel afwisselend repertoire ten gehore, van wereldmuziek tot stoere zeemansliederen, van pop en musicalliedjes tot gevoelige ballads.  Samen vulden ze het grote podium van dit vijfde Korenfestival, dat Stichting de Mantelmeeuw (hospice en terminale thuiszorg door vrijwilligers in Woerden) organiseerde. Met banken en tafels was een knus Mantelmeeuw-terras ingericht, dat eigenlijk te klein bleek voor de drukte. Daar kregen bezoekers van het Korenfestival van medewerkers van Brownies&downieS een gratis kopje koffie of thee.

 

Blij met Mantelmeeuw

Burgemeester Molkenboer van Woerden, die het festival opende, is blij met De Mantelmeeuw in Woerden. Hij  sprak zijn waardering uit voor het hospice, de vrijwilligers en de thuiszorg. 
De reacties van de bezoekers op het Kerkplein, de koren (zeker ook het enthousiaste kindermusicalkoor!) en de persoonlijke gesprekken onderstreepten de grote betrokkenheid van de Woerdense gemeenschap bij De Mantelmeeuw. Koor Bravour sloot de dag af met muziek die de Kerkplein-bezoekers tot een spontane polonaise aanzette.

 

Nieuwe donateurs
De Mantelmeeuw is voor de financiering van haar werkzaamheden afhankelijk van vrijwilligers, donaties en sponsoring. Vrijwilligers van De Mantelmeeuw en van JCI Het Groene Hart liepen over het Kerkplein om in persoonlijke gesprekjes aandacht te vragen voor het hospice. Maar liefst dertig nieuwe donateurs meldden zich ter plekke als vriend van De Mantelmeeuw aan. Ook van een aantal potentiƫle vrijwilligers verwacht De Mantelmeeuw de komende tijd meer te horen.

 

Ondernemers en instellingen in Woerden hebben er met royale hulp voor gezorgd dat De Mantelmeeuw dit Korenfestival voor de vijfde keer in haar bestaan kon organiseren.
Meer informatie over de Mantelmeeuw is te vinden op www.demantelmeeuw.nl.