Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Bewonersavond Rietveld en Hollandbaan

publicatiedatum: zo 14 april 2019

Gemeente Woerden gaat de tracés uitwerken voor een brug en weg tussen Rietveld en Hollandbaan. Een bewonersavond over dit onderwerp heeft plaats op woensdag 17 april van 19.30 – 21.30 uur in de Kruiskerk, Mesdagstraat 4, Woerden. De inloop is vanaf 19.15 uur.

 

Ook gaat de gemeente een tracé voor het regionale verkeer aan de westkant van Woerden verkennen. Dit alles om de doorstroming, leefbaarheid en veiligheid in Woerden-West te verbeteren.

 

Bewonersavond gemeente Woerden

Wat kunt u deze avond verwachten?

De brug en weg tussen Rietveld en Hollandbaan staan deze avond centraal. Wij informeren u over eerdere onderzoeken en gemaakte keuzes. Daarbij nemen we u mee in de stappen voor de komende maanden en welke rol u daarin kunt spelen. Vervolgens gaan we graag met u in gesprek. Dat er een extra brug komt over de Oude Rijn, is een vast uitgangspunt. Maar hoe kunnen brug en weg ingepast worden en hoe kan dit voor het gebied zoveel mogelijk meerwaarde krijgen? Welke aandachtspunten, zorgen of ideeën wilt u ons meegeven?
Aanmelden

U kunt zich aanmelden tot 14 april bij Lobke Westerterp, per e-mail: westerterp.l@woerden.nl of telefonisch via ons algemene telefoonnummer 14 0348. Heeft u al vragen, dan kunt u deze vast meegeven bij uw aanmelding.

 

Uit de media

In Woerden-West loopt het verkeer regelmatig vast.

Om de doorstroming, leefbaarheid en veiligheid te verbeteren, wil het college een extra brug aanleggen over de Oude Rijn om Rietveld aan te sluiten op de Hollandbaan. Dit ontlast drukke routes als de Rembrandtlaan, de Boerendijk en de Hoge Rijndijk. Daarnaast speelt mee dat het huidige wegennet kwetsbaar is. Als de Kwakelbrug gestremd is, moet het verkeer erg ver omrijden. Vooral voor de hulpdiensten is dit problematisch. Een extra brug kan dan uitkomst bieden. Voor deze brug is de Gildenbrugvariant de voorkeursvariant. Deze wordt vergeleken met en getoetst aan de variant aan de oostkant van de rioolwaterzuivering.

 

Wethouder Arjan Noorthoek (verkeer): ”Dat er een extra brug komt, is inmiddels een gegeven. Maar hoe het tracé ingepast kan worden en hoe dit voor het gebied zoveel mogelijk meerwaarde kan krijgen, dat onderzoeken we graag samen met onze inwoners en andere belanghebbenden. Zo gaan we bijvoorbeeld bijeenkomsten en werkateliers organiseren waar ieder zijn of haar inbreng kan leveren. Samen komen we tot een completer beeld. Uiteindelijk is het aan de raad om alles af te wegen en een besluit te nemen.”

 

bron VARnieuws