Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Korenfestival krijgt bijzondere start.

publicatiedatum: wo 10 april 2019

Het lustrum-Korenfestival van De Mantelmeeuw op zaterdag 13 april krijgt een bijzondere start. Koor Rhythm & Friends en het carillon van de Petruskerk gaan samenwerken. Beiaardier Mathieu Polak bespeelt het carillon van 10.00 tot 10.30 uur solo. Daarna begint de (best spannende!) samenwerking met koor Rhythm & Friends uit Harmelen

 

Bij ‘Thank you for the music’ speelt de beiaardier in zijn toren het refrein mee, en bij ‘Zoals vrienden doen’ zorgt het carillon voor de volledige begeleiding van de koorzangers.

 

Zeven Koren

Het Korenfestival, waar zeven zangkoren uit het Groene Hart de sterren van de hemel zingen, duurt tot 16.30 uur. Stichting De Mantelmeeuw (hospice en thuiszorg in Woerden) biedt de bezoekers van het Kerkplein een heerlijke dag met muziek en (ook gratis) koffie van Brownies&downies.

 

Mooie beloning voor nieuwe donateurs

Leden van JCI Het Groene Hart (Junior Chamber International) en vrijwilligers van De Mantelmeeuw lopen zaterdag 13 april over het Kerkplein om vrienden te werven voor het hospice. Vrienden zijn donateurs die voor een klein bedrag (€ 20,- per jaar) het hospice willen steunen en zo bijdragen aan de instandhouding en exploitatie.
Om het voor nieuwe vrienden extra aantrekkelijk te maken doen mensen die zich op 13 april aanmelden mee met een leuke verloting aan het eind van de middag.

 

Met dank aan een aantal Woerdense ondernemers die De Mantelmeeuw een warm hart toedragen zijn leuke prijzen te winnen. Nieuwe donateurs maken kans op een bioscoopbon van Annex, een theaterbon van Het Klooster, een rondleiding en kaasplateau bij de Woerdense Kaasexperience, een bloemenbon van AV Flowers of een restaurantbon van Bij Petrus.

 

‘Voices for hospices’

De Mantelmeeuw organiseert het Korenfestival elke twee jaar onder het motto ‘Voices for hospices’ om aandacht te vragen voor de wereldwijde hospicebeweging en meer specifiek de terminale zorg door vrijwilligers bij mensen thuis en in het hospice aan de Meeuwenlaan.

zie voor het gehele programma de agenda