Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Winnaar Cultuuraanmoedigingsprijs: Sofie de Bruijn!

publicatiedatum: ma 4 maart 2019

Tijdens het vorige week gehouden Cultuurcafé van het Cultuur Platform Woerden is Sofie de Bruijn de winnaar van de "Cultuur Aanmoedigingsprijs 2018" geworden., (een cheque van € 500, uitgereikt door wethouder van cultuur George Becht). De andere, genomineerden waren The Veins (jongerenband) en Onno Schmitz (eigenzinnige videoproducties).

 

De 17 jarige Woerdense singer-songwriter Sofie de Bruijn begon haar carriere met het het zingen van covers en deelname aan telentenjachten. Als de winnares van een talentenjacht op voor met artiesten als Ilse de Lange en Glennis Grace. Ook zong ze een duet met Paul de Leeuw in het Amphion theater in Doetinchem.

Op 15 jarige leeftijd begint met ze het schrijven van haar eigen muziek en wint in 2017 de "Sweet Sorrow Award en ïn 2018 de singer-songwriterwedstrijd van de Wereldwinkel Gouda . En nu in 2019  wint ze dus de "aanmoedigingscultuurpijs" van het CPW.  In mei 2019 speelt ze haar eerste solovoorstelling ‘PuberTijd!’*.

Het geldbedrag dat Sofie gewonnen heeft zal gebruikt worden voor de opnamen van haar eerste EP met liedjes uit deze solovoorstelling.

 

Voorafgaand aan de uitreiking van de aanmoedigingsprijs was er een voorproefje te horen van Opera Viva van het OPERA VIVA Festival in april. Een hommage aan de onlangs overleden fotograaf Hans van Ommeren waarin Hans zelf aan het woord is, deze film werd gemaakt door Wijnand Brak.

 

* De voorstelling zien?

 

‘PuberTijd!’

    op 24 mei in de Theaterbakkerheij in Gouda
    op 25 juni in het RieTheater in Woerden.