Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Oosters nieuwe CvdK Utrecht

publicatiedatum: ma 4 februari 2019

Provinciale Staten van Utrecht hebben Hans Oosters voorgedragen als nieuwe commissaris van de Koning. 23 januari is hij door koning Willem-Alexander beëdigd op Paleis Noordeinde in Den Haag. Oosters werd daarmee de opvolger van Willibrord van Beek. Oosters is lid van de PvdA. was raadslid in Gouda, burgemeester van Bergambacht en Ouderkerk, en is sinds 2005 dijkgraaf

 

van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.

 

Ooster typeerd zichtzelf als een lokaal bestuurder. : "Ik wil het samen doen. Met de mensen die het aangaat. Met de politiek, de maatschappelijke organisaties, met het bedrijfsleven.’’ Ook wil hij zo veel als mogelijk voor iedereen: beschikbaar zijn. "Allesbehalve de ivoren toren,’’

 

Oosters vervult, op dit moment nog diverse nevenfuncties op het terrein van voedselbanken, afvalverwerking en duurzame energie, zorg en explosievenopsporing.

 

Oosters is gehuwd en heeft 3 kinderen. Met zijn gezin woont hij nu nog in de gemeente Krimpenerwaard in het dorp Ammerstol, maar zal nu hij benoemd is naar Utrecht verhuizen.


Zijn voorganger Willibrord van Beek begon in 2013 met een tijdelijke aanstelling, omdat toenmalig minister Plasterk de provincie wilde opheffen. Naar het er nu naar uitziet is die discussie (voorlopig?) van de baan.