Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Nachtklooster: aanstormend talent!

publicatiedatum: zo 20 januari 2019

De vijfde editie van Nachtklooster is in aantocht! Tijdens NachtKlooster openen de deuren van Het Klooster voor veelbelovende bands, singer-songwriters en kleinkunstartiesten. Op 30 maart is het weer zover en kun je de hele avond genieten van muzikaal talent dat op het punt van doorbreken staat. Ontwaak, kijk, luister, proef en laat je verrassen door NachtKlooster.

 

Tijdens de vorige editie van NachtKlooster genoten we onder andere van Radio Eliza, AAPNOOTMIES, Banner., Tom Tukker, Matt Winson, Bovenste Knoopje Open en de finalisten van De Beste Singer-Songwriter van het Groene Hart. NachtKlooster 2017 was een muzikaal feest!

 

Ook dit jaar bestaat de line-up uit onwijs goede artiesten. Om te beginnen speelt TAPE TOY: een band die niet gehinderd is door de drang om hip te zijn of populair. Het jonge Amsterdamse kwartet gaat lekker zijn eigen gang. Dat levert springerige muziek op met behoorlijk harde gitaren, slimme synths en maffe wendingen. In hun nog korte bestaan hebben ze de Amsterdam Popprijs in de wacht gesleept en zijn ze geselecteerd voor de Popronde 2018.

 

Nona is een getalenteerde zangeres uit het zuiden van het land. Haar rauwe stemgeluid doet denken aan de grote soulzangeressen van weleer. De muziek van Nona wordt sterk beïnvloed door haar eigen persoonlijke smaak. Ze heeft niet alleen een duidelijke liefde voor de classics, maar ook hiphop en pop zijn duidelijk aanwezig. Nona speelt op onder andere op Down The Rabbit Hole en Mañana Mañana.

John-Lewis Cabot is een gepassioneerde muzikant. Hij laat zich inspireren door Stu Larsen, Passenger en Bob Dylan. Zijn genre is folk met invloeden van funk en blues. John-Lewis speelde in Paradiso en de Melkweg en was te horen bij 3FM. De EP "CABOT" komt in mei uit en de release show wordt gegeven in de Gibson Headquarters in de A'DAM toren.

De muziek van Janna Lagerström wordt omschreven als kleine collages van woord en klank, zichzelf, haar gedachtes en dromen. De muziek die daaruit voortkomt laat zich omschrijven als dromerige poëzie-pop. Solo met alleen gitaar maakte ze al indruk in de Popronde. De vergelijking met Spinvis en Eefje de Visser wordt snel gemaakt.

 

Daniel Cane haalt de inspiratie voor zijn liedjes uit de liefde, gebroken harten en stukgelopen relaties. Zijn nummer hebben een rauw randje in de stijl van Damien Rice en Ed Sheeran. Hij stond in voorprogramma’s van onder andere Bløf, De Dijk, Fink en Danny Vera en stond op Lowlands, Pinkpop en in de Popronde.

 

Het zevental van Three Little Clouds verovert in rap tempo de harten van opstandige tienermeisjes, hun vriendjes én hun moeders. Met hun opzwepende show toverden ze in 2017 festivalweides in het hele land om tot kolkende mensenmassa’s. Zo speelde ze dit jaar onder andere op Into The Woods in Amersfoort en Surfana. Dit jaar staan ze onder andere op Eurosonic Noorderslag.

 

Letric Letric is een jonge indie-rockband met een unieke sound die het best te omschrijven is als psychedelische indie-rock met een kosmische randje. Letric Letric speelt groovende deuntjes die in je hoofd blijven hangen en blijven elk moment verrassen. Ze hebben al op veel Nederlandse poppodia gestaan, waaronder Cinetol en de Sugar Factory. Ook waren ze te horen op 3FM waar ze hun debuutsingle ‘Cater Waiter’ in première lieten gaan.

 

The Veins zijn een jonge, vernieuwende band uit Woerden. Ze zijn ontstaan door een gedeelde passie voor rockmuziek en sindsdien bezig aan een eigen repertoire. Ze hebben als missie om de klassieke rock terug te brengen in de muziek en spelen met hun glimmende Gibsons de sterren van de hemel.

 

En tot slot een verrassing van eigen bodem: The Outlines. Het aanstekelijke enthousiasme van de zeskoppige coverband spat er tijdens hun optredens vanaf. Wat is begonnen uit lol en liefde voor de muziek, is uitgegroeid naar knallen op menig feest met hun energieke varianten van tijdloze rock klassiekers en hedendaagse hits!

 

Ben jij erbij? Tickets zijn te koop via www.nachtklooster.nl en kosten 10 euro per stuk.