Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

foto: Dick van Doorn

Foto expositie bij Fidder Slapen in Woerden

publicatiedatum: wo 5 december 2018

Ontmoet zaterdag 15 december tussen 15 tot 17 uur de Woerdense fotograaf Quitama Everaardt met haar creatieve fotografie bij Fidder Slapen in Woerden. In 2013 werd Quitama begeesterd door een impressionistisch schilderij van Isaac Israëls. Ze werd bevangen door het schilderij wat in enkele kleurrijke en sierlijke penseelstreken het beeldverhaal vertelde van een paar jonge mensen op het strand.

 

Haar ogen en hart gingen open. In haar verwondering, bedacht ze, zo zou ik willen fotograferen. Ik weet niet hoe en of het me gaat lukken, maar ik ga het proberen!

 

Niet erkende doofheid

Het werk van Quitama is geïnspireerd op haar eerste twintig levensjaren als slechthorende, gevolgd door twintig jaar als horende. Deze ervaringen heeft zij vertaald in beeld wat kracht uitspreekt.

Ondernemer Freek Fidder licht toe: "Ik heb al een tijd de wens om lokale kunstenaars een expositieruimte te bieden in mijn winkel. De beelden van Quitama spreken mij aan en doen mij denken aan een droomwereld. Ik vind het heel erg leuk om met Quitama de eerste expositie in te richten. Haar prachtige werken passen perfect tussen onze mooie bedden."

 

Eerste prijs Iris Trofee 2018

In 2018 heeft Quitama de Iris Trofee mogen ontvangen voor haar foto ‘Maar horen jullie mij?’. De prijswinnende foto samen met nog acht creatieve foto’s zijn door Quitama zelf afgedrukt op 100% katoenpapier. De foto’s zijn luxueus zwevend ingelijst met zwevend passe partout begeleid met deels gekleurde bevel.

 

Op 15 december van 15.00 tot 17.00 uur is Quitama aanwezig op de expositie.

Wilt u liever op eigen gelegenheid de expositie bekijken dan kunt u terecht tijdens de openingstijden van Fidder Slapen zijnde van dinsdag tot en met vrijdag van 09.30 tot 18.00 uur en zaterdag van 09.30 tot 17.00 uur. Locatie Jaap Bijzerweg 9 in Woerden.


foto: Dick van Doorn