Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Stadsmuseum exposities in 2019

publicatiedatum: vr 16 november 2018

Op dit moment lopen de voorbereidingen volop voor de tentoonstelling 'Lievelingen, opvallende Woerdenaren over hun favoriete kunstwerk', te zien van 19 januari t/m 5 mei. Daarna een bijzonder tentoonstelling i.v.m. 50 jaar Kunstkring en vervolgens een expositie waarin het boerenleven in het Groene hart rond 1900 centraal staat

 

favoriete kunstwerk       

Mylène Muis, onze onvolprezen stagiaire, en conservator Stephanie Rompa hebben nu doorlopend contact met 15 bekende Woerdenaren. Zij hebben op hun beurt elk een buurtgenoot geselecteerd die voor hen van belang is. Al deze Woerdenaren brengen een kunstwerk in en vertellen hun - vaak heel persoonlijke - verhalen daarbij in kleine filmpjes in de tentoonstelling.    

 

Van 11 mei t/m 2 juni is de Kunstkring te gast in het museum, met een bijzondere tentoonstelling ter gelegenheid van hun 50-jarig bestaan.

 

De daaropvolgende tentoonstelling zal gaan over het boerenleven in het Groene hart rond 1900, met schilderijen en andere werken die dit in beeld brengen.

 

Ook is er een mooie bijrol voor 'Het wassende water', de roman over het boerenleven van streekgenoot Herman de Man uit 1925. Meer informatie volgt!