Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Expositie Schildersgroep Spectrum

publicatiedatum: zo 11 november 2018

HET SPECTRUM exposeert vanaf 29 oktober 2018 in de Bibliotheek te Woerden, met schilderijen van: Joke v.d. Bovenkamp, Rieke Breugelmans, Lia Coppen, Henk Kloosterboer, Maud Koningen, Margreet Leeflang, Astrid Noordzij, Paula Röder, Marga Vijn, Truus Visscher, Ria de Wit, Lucie Marianne v.d. Zwaag De schilderijen in de tentoonstelling tonen landschappen en andere voorstellingen.

 

Er zijn schilderingen  in verschillende stijlen; zowel naar de natuur, als meer vrij geschilderd. Er zijn figuratieve en abstracte werken, veelal kleurrijk als: "het spectrum".


De openingstijden van de bibliotheek:
ma: 13:00 - 17:00 uur, di: 10:00 - 17:00 uur, wo en do: 10:00 - 17:00 uur, vr: 10:00 - 20:00 uur.

 

 

Een kennismaking met de groep: Het Spectrum

De huidige groep bestaat uit dertien personen, waarvan de meesten elkaar kennen van schilderlessen op HET ATELIER bij Erica Hagoort. Anderen volgden lessen op o.a. de VUW bij Puck Sluys en Annelies van de Sman.

 

In 2010 gaat de toenmalige groep met hun docent Erica zelfstandig verder en sindsdien is het gebouwtje van de postduivenvereniging Ons Genoegen op de Singel 45 b. de schilderlocatie.

Na anderhalf jaar stoppen de lessen. De groep zoekt een opvolger.

 

Twee leden kennen Jan de Grauw van een schildervakantie in Frankrijk. Hij verzorgde daar de workshops. Zij introduceren Jan. En zo start in September 2011 een cursus schilderen met hem als docent.
Jan de Grauw is kunstschilder, fotograaf en schrijver. Hij woont in Rotterdam. Gaf daar vele jaren les. Gezien zijn leeftijd, 73 jaar dan, doet hij het wat rustiger aan. Wij zijn nog zijn enige groep.
In zijn lessen stimuleert hij ons onderwerpen te kiezen uit de persoonlijke belevingswereld. Als hulp kan een eigen foto dienen of bijv. een gedicht, krantenartikel, of andere tekst die indruk maken.Het doel van zijn lessen is een eigen schildertaal te ontwikkelen. Jan is hierbij een belangrijke inspirator.

In april 2016 kiest de groep voor de naam HET SPECTRUM in verband met een aankomende expositie in de expositieruimte van Galerie Van Slagmaat, Leidsestraatweg 36 alhier. Die tentoonstelling is daar op 23 en 24 september van dat jaar.


Zowel in het voorjaar als in het najaar zijn er tien bijeenkomsten. In iedere periode zijn er vijf lessen, steeds om de veertien dagen. Op de tussenliggende woensdagen schilderen we op eigen houtje verder aan de opdracht van dat moment.

 

Afscheid
Dit jaar, 12 oktober 2018 meldt Jan de Grauw aan het begin van de eerste les zijn afscheid.

Dit worden zijn laatste vijf lessen. Gezien zijn leeftijd, bijna 80 jaar, respecteren we zijn besluit.

Maar, jammer is het wel.
De groep zoekt een opvolger en hoopt in februari 2019 door te gaan met een nieuwe docent.