Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Ontmoeting in de Wijk

publicatiedatum: di 30 oktober 2018

Het Wijkcentrum Molenvliet, Stichting Sinar Maluku, aan de Stromenlaan 132a, in Woerden is afgelopen zomer prachtig gerenoveerd. Alle Molenvlieters e.o. worden hartelijk uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. Om elkaar te ontmoeten, genieten van een kopje koffie of thee, een spelletje, enz.

 

Ook kan men eventuele hulpvragen stellen aan professionals, die aanwezig zullen zijn en advies kunnen geven.

 

Het Wijkcentrum heeft een openbare boekenkast; er kunnen boeken geleend worden, maar ook boeken geplaatst worden, zodat anderen er ook gebruik van kunnen maken.

 

Iedere woensdag, donderdag en vrijdag is het wijkcentrum open van 8.30 uur tot 15.00 uur.
Loop gewoon eens binnen en geniet van de gezelligheid, warmte en ontmoeting.

Het Wijkcentrum zoekt nog vrijwilligers die als gastheer of gastvrouw één of meerdere dagdelen per week mee willen helpen om Molenvliet nog gezelliger te maken.

 

Iedere dinsdagmorgen wordt er ‘Speelcafé’ gehouden  van 9.30 uur tot 11.00 uur.
Deze ochtenden zijn speciaal bedoeld voor ouders, opa’s en oma’s, verzorgers met kinderen van 0 tot 4 jaar. De kinderen leren met elkaar spelen en de ouders, verzorgers zijn er even uit, kunnen ervaringen uitwisselen, enz.


Hartelijk Welkom!

 

Wie zijn wij?

Met een groep van circa 20 bewoners zijn we druk bezig dit wijkplatform op te richten en vorm te geven. Molenvliet had ooit een wijkplatform, maar dit is jaren geleden helaas ter ziele gegaan.

Wij zetten onze schouders eronder om dit opnieuw op te starten.

We hebben de volledige steun en medewerking van de gemeente Woerden want die heeft graag een aanspreekpunt voor "gebiedsgericht werken" in de wijk. En we krijgen veel enthousiaste reacties van bewoners.


Wij willen ons inzetten om de leefbaarheid, woonplezier, en duurzaamheid in de wijk te bevorderen, in de ruimste zin van het woord.
We doen dit niet alleen, steeds meer mensen melden zich bij ons aan om ook te helpen.

Inmiddels hebben we al ruim 500 volgers op Facebook.

Wilt u ook helpen, of heeft u ideëen of concrete onderwerpen?

Laat het ons weten, want we willen graag weten wat er in onze wijk speelt en in contact komen met de verschillende bewoners en buurten in de wijk.

 

Onze werkgroepen
We willen zoveel mogelijk doen via kleine werkgroepjes van bewoners, die elk een bepaald thema uitwerken, zoals:

  • Sociaal domein
  • Duurzaamheid en gezondheid
  • Verkeer en veiligheid
  • Evenementen en recreatie
  • Communicatie en media


We zoeken vrijwilligers
Voor alle werkgroepen zoeken we mensen die actief mee willen doen. Wilt u contact met ons opnemen of meedoen? Laat het ons weten via het contactformulier, bezoek ons op Facebook of Twitter, of stuur een email naar info@wijkplatform-molenvliet.nl.