Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Iedereen doet mee!

publicatiedatum: za 20 oktober 2018

Onder dit motto wil de gemeente Woerden, als vervolg op vervolg op "Woerden Inclusief" iedereen betrekken bij wat er in onze kernen gebeurt en nog moet gebeuren op het gebied van sport, kunst, vrije tijd en muziek voor iedereen! de (eerste) bijeenkomst is 29 oktober (19.30 uur) in de bibliotheek op de Meulmansweg. Lees de hele uitnodiging hieronder

 

Uitnodiging    Inspiratiebijeenkomst Cultuur, vrije tijd & sport

 

Iedereen doet mee!

Wil jij ook bijdragen aan sport, kunst, vrije tijd en muziek voor iedereen? Kom dan naar de inspiratie avonden cultuur, vrije tijd & sport Woerden!

Je bent van harte welkom op de inspiratiebijeenkomst Cultuur, vrije tijd & sport op maandag 29 oktober 2018 om 19.30 – 21.30 uur in de Bibliotheek Het Groene Hart, Meulmansweg 27 in Woerden.  De inloop is vanaf 19.15 uur.

 

 

4 bijeenkomsten

In vier inspiratiebijeenkomsten werken we de komende twee jaar als inwoners, clubs, verenigingen en gemeente aan clubs en verenigingen waarin iedereen uit Woerden en de dorpen mee kan doen. Het maakt niet uit hoe oud of jong je bent, welke culturele achtergrond, gender, inkomen, talenten en beperkingen je hebt. We nodigen je graag uit deel te nemen. Tijdens de inspiratiebijeenkomsten is het mogelijk een initiatief te ontwikkelen waarbij je gebruik maakt van financiën uit het investeringsfonds.

 

Iedereen doet mee!
De inspiratiebijeenkomst cultuur, vrije tijd & sport maakt deel uit van het project ‘Iedereen doet mee!’ Daarin werken bedrijven, clubs & verenigingen, scholen, buurtinitiatieven, maatschappelijke organisaties en gemeente aan een inclusieve samenleving. Werken aan inclusieve vrije tijd is hiervoor een erg mooi startpunt. Voor iedereen is er wel een gewone, reguliere club te vinden die aansluit bij zijn of haar interesses en talenten. Je sportief of creatief talent inzetten op de voetbalvereniging of schilderclub. Lid zijn van de scouting of pianospelen en een optreden geven. Of je vrienden ontmoeten in het café of het restaurant. In je vrije tijd maak je nieuwe vrienden en kun je met jouw talenten een bijdrage leveren aan de samenleving. 

 

Wat ging vooraf?
‘Iedereen doet mee!’ Is een vervolg op Woerden Inclusief. In Woerden Inclusief hebben inwoners, bedrijven, clubs & verenigingen, scholen, buurtinitiatieven, maatschappelijke organisaties en gemeente samen een lokale inclusie agenda opgesteld: ‘De routekaart Woerden Inclusief’. Hierin zijn speerpunten opgenomen waaraan we de komende tijd zullen werken. De aanleiding voor de routekaart was de invoering van het VN-Verdrag voor de Rechten van Mensen met een beperking in Nederland. Tijdens Woerden Inclusief ontmoetten veel clubs & verenigingen elkaar voor het eerst. Iedereen was verrast over hoeveel kennis en enthousiasme er eigenlijk is over het werken aan een club of vereniging waar iedereen mee kan doen.

 

Wat gaan we doen?
Clubs, verenigingen en andere organisaties van cultuur, sport & vrije tijd willen elkaar graag ontmoeten om initiatieven te ontwikkelen. In drie inspiratieavonden zullen we dat doen. Je kunt als club, vereniging, inwoner of culturele organisatie zelf een initiatief nemen, of gezamenlijk met anderen iets ontwikkelen. Je kunt daarbij gebruik maken van financiën vanuit het investeringsfonds. Hiervoor wordt een heldere set criteria opgesteld die op deze avond worden toegelicht. Ook organisaties van zorg & welzijn kunnen initiatieven nemen.

 

Meedoen?
Meld je aan vóór 25 oktober voor de eerste inspiratiebijeenkomst bij: iedereendoetmee@woerden.nl. Voor meer informatie kun je terecht bij Anouk Bolsenbroek 06-14340241 of Paul Imthorn, paulimthorn@inclusionlab.nl, 06-55955033.