Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Gender neutraal toilet Minkema

publicatiedatum: di 16 oktober 2018

Tijdens de regenboogweek in Woerden opent de GSA een genderneutraal toilet. De letters GSA staan voor Gender and Sexuality Alliance. De GSA van het Minkema College is een groep scholieren die vindt dat iedereen op school de vrijheid heeft om te mogen zijn wie ze zijn, zonder zich daarvoor te schamen.

 

Het Minkema College houdt het nu bij één genderneutraal toiletblok op de locatie Minkemalaan. Het is een extra voorziening, zodat alle leerlingen en medewerkers een keuze hebben. De aparte toiletten voor mannen en vrouwen blijven daarnaast ook gewoon bestaan. De locatie Steinhagenseweg die op dit moment wordt verbouwd, zal straks ook voorzien in een genderneutraal toilet.

 

De GSA van het Minkema College bestaat sinds 2014 en telt inmiddels bijna 20 leden uit verschillende leerjaren van de school. De letters GSA staan voor Gender and Sexuality Alliance. De GSA maakt zich onder andere sterk voor lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en intersekse leerlingen.

 

Sam Vermeulen, leerling en voorzitter van GSA Minkema: "Niet iedereen voelt zich thuis in het vakje 'man' of vakje 'vrouw', en dat hoeft ook niet! Een genderneutraal toilet waar iedereen naar de wc kan, is voor deze mensen en andere transgenders vaak fijn. We zijn er daarom zeer trots op dat onze school ons initiatief voor een genderneutraal toilet steunt."