Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Minkema College 100 jaar

publicatiedatum: vr 5 oktober 2018

Met een druk op de knop opende wethouder Becht het jubileumjaar van het Minkema College. Dit jaar bestaat de school 100 jaar en dat wordt de komende 10 schoolmaanden gevierd. Elke maand staat een thema centraal en binnen dat thema vinden er allerlei activiteiten plaats voor leerlingen, ouders en medewerkers.

 

Ook basisscholen, de omgeving en het bedrijfsleven in Woerden mogen meegenieten van deze bijzondere mijlpaal.

 

Oktober

Het jubileumjaar van het Minkema College trappen we af met - hoe kan het ook anders - de maand van geschiedenis. Zo'n mijlpaal vraagt tenslotte om een terugblik naar het ontstaan van het Minkema College. Maar tijdens deze maand zal er ook veel aandacht zijn voor geschiedenis in het algemeen. Landelijk is oktober namelijk ook de Maand van de geschiedenis; het grootste geschiedenisevenement van Nederland.

Wat weten onze leerlingen eigenlijk over de geschiedenis van het Minkema College? Of over belangrijke gebeurtenissen in het verleden? Deze kennis wordt in deze maand op bijzondere wijze getest.

 

Logo

Als bijzondere start van het jubileumjaar zijn alle leerlingen en de medewerkers van het Minkema College op maandag 24 september jl. het weiland tussen de twee locaties (Steinhagenseweg en Minkemalaan) ingetrokken. Deze spectaculaire actie is vastgelegd door een drone en laat vanuit de lucht zien dat alle leerlingen gezamenlijk het nieuwe logo van het Minkema College vormen.

 

F.A.Minkema

Op 4 september 1919 opende voor het eerst de deuren van de destijds Hogere Burgerschool (H.B.S.). Een initiatief van verschillende  burgemeesters, artsen, kaashandelaren en anderen notabelen uit Woerden, waarbij notaris de heer F.A. Minkema een voortrekkersrol had.

 

Met de start van het jubileumjaar van het Minkema College zijn alle leerlingen en medewerkers door het Minkema Fonds getrakteerd op een heerlijk gebakje! 

 

Het Minkema Fonds biedt financiële ondersteuning bij activiteiten op projectbasis, die het onderwijs op de Minkema scholen verrijken. In september 1961 werd de H.B.S. overgedragen aan het Rijk, waarna ze verder ging als ‘Rijksscholengemeenschap F.A. Minkema’. Het vermogen dat overbleef werd in een stichting gestopt, de Vereniging Minkema, nu het Minkema Fonds.