Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

IJsbaan dit jaar (nog) groter

publicatiedatum: wo 3 oktober 2018

Er komt weer een Rotary-ijsbaan op het Woerdense Kerkplein. Voor de negende keer dit jaar wordt al weer hard gewerkt aan de voorbereidingen. De baan wordt een stuk groter (van 375 m2 naar 500 m2). Het ijsoppervlak neemt daarmee met 30% toe. Dat betekent niet alleen meer ruimte voor de kinderen tijdens het schoolschaatsen, maar ook meer plek voor curlingliefhebbers.

 

De in Woerden al jaren immens populaire fluitketelcurling-competitie was de afgelopen jaren meteen na start van de inschrijving al volledig volgeboekt. De uitbreiding maakt een derde curlingbaan mogelijk. Curlingcompetitie-liefhebbers hebben daardoor aanmerkelijk meer kans om zich in te schrijven. Warm hart voor ijs


Uitbreiding van de ijsbaan, die volledig gerund wordt door ruim 100 vrijwilligers, heeft ook financiële consequenties. De aanlegkosten van de baan stijgen, maar ook die van de tent waarmee de baan wordt overkapt. Een groep Woerdense bedrijven zorgt er met hun ruimhartige geldelijke steun elk jaar weer voor dat de baan gerealiseerd kan worden. De sponsorcommissie van de ijsbaan hoopt ook op hun ‘warme hart voor het ijs’ te kunnen rekenen nu de kosten stijgen.

Gratis voor schooljeugd
Doel van de Woerdense Rotaryclubs en JCI Groene Hart (de organisatoren van het totale evenement) is met name de Woerdense jeugd t/m 12 jaar een aantal uren ijsplezier te bezorgen. De basisscholen worden uitgenodigd om tijdens schooltijden gratis met hun klassen te komen schaatsen. Buiten de schooltijden is de ijsbaan, na betaling van een bescheiden entreebedrag, toegankelijk voor jong en oud.

 

 

Curling

In de avonden gaat alles plat voor het populaire curlen.   

De ontwikkelingen bij de ijsbaan zijn te volgen op de website www.ijsbaanwoerden.nl, via Twitter @IJsbaanWoerden, en op Facebook en Instagram (ijsbaanwoerden).