Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Programma RIE-theater

publicatiedatum: wo 26 september 2018

Boeren, burgers en buitenlui, Het RIE theater lijkt op niets en zal ook in de toekomst op niets willen lijken: Een onvergelijkbaar theater in een kelder in het centrum van Woerden dat bezoekers wil verrassen met allerlei voorstellingen en culturele activiteiten. Dus bekijk hieronder alle reeds bekende concerten en evenementen in ons keldertheater. (en reserveer alvast via de site).

 

2 oktober: Djurre de Haan/Awkward

Djurre de Haan met zijn alias Awkward I is volgens vele recensenten het best bewaarde geheim van Nederland. Een zeer begenadigd en gevarieerd songwriter die in Muziekkrant Oor met alle 3 zijn albums de hemel in werd geschreven. Ook Tim Knol zei na zijn optreden in het Rietheater dat we onszelf moesten verheugen als we DJurre konden boeken.
Echt de TIP dit niet te missen! Mooie gevoelige liedjes met prachtige teksten.


9 oktober: Pater Moeskroen

Deze Golden Oldies van de vaderlandse muziekgeschiedenis zijn al 30 jaar in feestzalen en theaters te vinden. Hun nieuwe theaterprogramma “Reservebelgen” gaat in premiere in het Rietheater. Verwacht humor, lach, traan en feest! De kans is groot dat er nog een akoestische afterparty aan de bar volgt bij deze rasentertainers
www.patermoeskroen.nl


16 oktober: Blue Dew

Dit belooft ook een fantastische avond te worden! De band van Helga Huisjes, onze Woerdense stadsdichteres/gitaardocente/kinderentertainer en very close friend of the theatre, is een Ierse verhalenband. Dit behoeft wellicht enige uitleg. Elk liedje wordt met een mooi persoonlijk verhaal ingeluid en op traditionele Ierse wijze ten gehore gebracht. 4 bevlogen muzikanten met een verhaal! Ontroerend en intens!
www.bluedew.nl


23 oktober: NederBob/ KoeieRie
Nacht van Woerden. gratis entree!!

Woerdenser kan het niet. Open feest- en dansavond met wellicht de leukste en gezelligste band van de regio.. NederBob! Zoals de naam doet vermoeden hits uit een lange geschiedenis van Nederpop. Golden Earring, Doe Maar de Dijk en Blof zijn maar enkelen van de namen die passeren op deze traditionele Woerdense feestavond.


30 oktober Jigantics (UK)

Een eigenzinnige mix van folk-rock-cajun-americana brengt. Ze kunnen rocken, om vervolgens moeiteloos over te stappen naar een folkballad. Over hun invloeden schreef de band zelf: “The whole wide world of music, thrown in a blender, throw in some seasoning and add a dance beat”.
De huidige line up van The Jigantics bestaat uit de drie oudgedienden Mark Cole (zang, harmonica, accordeon, mandoline, gitaar), Rick Edwards (gitaar, banjo, zang) en Martin Fitzgibbon (drums, zang). Nieuwe gezichten in de band zijn Keith Thompson (gitaar, bas, zang) en Sarah Kelly (zang, ukelele).
http://thejigantics.com/


6 november: Captain Gumbo

Ze zijn met vier podiumpersoonlijkheden, komen uit de zompige uiterwaarden van de Rijn-delta en spelen muziek die geassocieerd wordt met broeierige dansfeesten, moerassen en zelfgestookte whiskey. Captain Gumbo is een band met een swingend repertoire van Cajun en Zydeco.


10 november: John Blok

Een echte woerdenaar met een avondvullend programma & expositie.
“Een eens en nooit meer programma over eenzaamheid, verdriet, afscheid, missen, ellende, gezeik en liefde. En over de vraag die ons allen bezighoudt “zuster, wat kost een papagaai?”


13 november; Piepschuim

Piepschuim in zijn beste vorm. Met een waanzinnig muzikaal en energiek programma over grote thema’s en kleine problemen. Het bevindt zich op het snijvlak van muziek, cabaret, en theater: tomeloze energie, prachtige teksten, virtuoze muziek, veel humor, sprekende mimiek en soms een verrassend dansje.
http://piepschuim.com/